23 / 04 / 2024

Ardahan Kura Nehri Köprüsü restore edilecek!

Ardahan Kura Nehri Köprüsü restore edilecek!

Ardahan kentinin sembollerinden biri olan Kura Nehri üzerindeki yaklaşık 110 yıllık çelik köprü, restore ettirilerek, yaya ulaşımının yanı sıra insanların sosyal ihtiyaçlarını giderebileceği bir alana dönüştürülecek.



Ardahan'da Kura Nehri üzerindeki 20. yüzyıl başlarında yaptırılan tarihi çelik köprü belediye tarafından restore ettirilecek. 


Belediye Başkanı Faruk Köksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin en önemli yapıları arasında yer alan 3 ayaklı çelik köprünün restorasyonu için çalışma başlattıklarını belirtti. 


Köprünün, çevresindeki Ardahan Kalesi ve Aziziye Kışlası ile tarihsel bir bütünlük içinde yer aldığını ifade eden Köksoy, şunları kaydetti: "Burada Ardahan merkez ile Halil Efendi Mahallesi arasında yaya geçişi sağlanacak. Tarihi köprüyü yaya ulaşımına açarken aynı zamanda üzerine oturma bankları yerleştireceğiz. İnsanımız istediğinde tarihi köprü üzerinde Kura Nehri'nde balık da tutabilecek. Böyle bir alt yapı hazırlamış olacağız. Kısacası bu bölge tam manasıyla bir turizm alanı olacak. Cazibe merkezi olarak Ardahan'a çok önemli bir kazanım sağlayacak. Büyüleyici bir manzaraya çok büyük bir katkı sağlamış olacağız."


Köksoy, köprü restorasyonunun yanı sıra Kura Nehri için ıslah çalışmalarının da sürdüğünü hatırlatarak, ıslah çalışmalarının bitmesiyle nehirde tekne gezintisi ve su sporların yapılabileceğini sözlerine ekledi. 


Radikal


Geri Dön