23 / 04 / 2024

Ardahan-Şavşat karayolu ulaşıma açıldı!

Ardahan-Şavşat karayolu ulaşıma açıldı!

Kar yağışı, tipi ve çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanan Ardahan-Şavşat karayolu yeniden trafiğe açıldı. 23 kişi, 13 araçla yolda mahsur kaldı. Bunun üzerine yetkililerin yardımıyla söz konusu 23 kişi, karayolları misafirhanesinde kaldı.




Kar yağışı, tipi ve çığ düşmesi sonucu kapanan Ardahan-Şavşat karayolu yeniden ulaşıma açıldı.


Ulaşım sağlanamadığı için 23 kişi, 13 araçla yolda mahsur kaldı. Bunun üzerine yetkililerin yardımıyla söz konusu 23 kişi, karayolları misafirhanesinde kaldı.


Karla mücadele çalışması sonucunda kapanan karayolu yeniden ulaşıma açılarak, araçların geçişine kontrollü bir şekilde izin verildi.


Ardahan-Şavşat karayolundaki karla mücadele çalışmalarını yerinde denetleyerek, bilgi alan Vali Seyfettin Azizoğlu, gazetecilere açıklamada, yolun ulaşıma açıldığını söyledi.


Ardahan-Şavşat karayolunun dün sabah saatlerinden itibaren ulaşıma kapandığını anımsatan Azizoğlu, "Söz konusu yolda mahsur kalan 23 vatandaşımız karayolları misafirhanesinde misafir edildi. Bugün vatandaşlarımız yollarına yeniden devam ettiler. Dün bu vatandaşlarımız kurtarılmıştı" dedi.


Vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğunu vurgulayan Azizoğlu, şunları kaydetti:


"31 Mart tarihi itibarıyla belki Türkiye'de kardan dolayı kapanan tek yol, Ardahan-Şavşat karayoludur. Bu yol güzergahında yapacağımız çalışma bizim çin son derece önemli. Bu yolda yapılması planlanan tünelin bir an önce yatırım programına alınması ve artık vatandaşlarımızın sıkıntı çekmemesini istiyoruz. Eğer tünel faaliyete geçerse vatandaşın çilesi bu mevsimlerde son bulur."



Bu arada, yolun buzlu olmasından dolayı yoldan çıkan araçlar kurtarıldı.



AA


Geri Dön