20 / 04 / 2024

Ardahan’da doğalgazı ilk kullanan üniversite oldu!

Ardahan’da doğalgazı ilk kullanan üniversite oldu!

Ardahan’ da doğalgaz kullanımı, Ardahan Üniversitesi tarafından başladı. Doğal gaz kullanımının başlaması ve ilk ateşlemenin yapılması nedeniyle Ardahan üniversitesi tarafından Üniversite Kampüsü’ nde tören düzenlendi...




Ardahan’da doğalgaz kullanımı, Ardahan Üniversitesi tarafından başladı. Doğalgaz kullanımının başlaması ve ilk ateşlemenin yapılması nedeniyle Ardahan üniversitesi tarafından Üniversite Kampüsü’nde tören düzenlendi. Törende konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, “İlimizin ilk doğalgaz kullanımını bugün itibariyle başlatmış bulunuyoruz, hayırlı olsun.” dedi.


Rektör Ramazan Korkmaz ve Belediye Başkanı Faruk Köksoy ile birlikte ilk ateşlemeyi yapan Vali Seyfettin Azizoğlu, hayırlı olsun temennisinde bulunarak, “Uzun yıllardır Ardahanımıza gelmesi için çaba sarfedilen doğalgaz bugün itibarıyla Ardahan’da kullanılmaya başlamıştır. Ardahan üniversitemiz de doğalgazı kullanan ilk kurum olarak bugün ilk ateşlemeyi yapmıştır. Doğalgazın Ardahan’a gelmesi aynı zamanda Ardahan’a bir sınıf atlatmıştır. Böylece Ardahan, doğalgaza kavuşan illerimizden bir tanesi olarak sınıf da atlamış ve kendisini hem bölgesine hem ülkesine kabul ettirmiş bir il olarak ortaya çıkmıştır. Yakın zamanda ümit ediyorum ki havalimanını da yaparak Ardahan’a ikinci bir sınıf atlatmış olacağız. Türkiyemizin Asya ile olan en önemli bağı ve kapısı Ardahanımıza bu hizmetin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu hizmetin ilimize gelmesi için emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum. Yakın zamanda bütün kamu kurumlarımız da doğalgaz kullanımına geçecekler. Böylece Ardahanımız temiz ve güvenli bir enerjiye kavuşmuş olacak.” diye konuştu.


Vali Azizoğlu, konuşmasının ardından Rektörü Ramazan Korkmaz ve Belediye Başkanı Faruk Köksoy ile birlikte Kampüs içerisinde kurulan düzenekle doğalgazı ateşledi. Ateşlenmesiyle birlikte alev alan doğalgaz için üniversite tarafından bir de kurban kesildi. Tören sonunda Vali Azizoğlu ve Rektör Korkmaz, törene katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.


Bugün


Geri Dön