26 / 04 / 2024

AREL Park projesi başlıyor!

AREL Park projesi başlıyor!

Tepekent Yerleşkesi içinde AREL Park projesi başlıyor



1990 Yılında açılan Arel Koleji'nin 20 yıllık tecrübesiyle kurulan İstanbul Arel Üniversitesi ile birlikte Arel Eğitim Kurumları, anaokulundan üniversiteye köklü bir eğitim kurumu olmanın gururunu yasıyor

Dünyada üniversiteler kampüste ve kentte kurulu olanlar olarak ikiye ayrılsa da İstanbul Arel Üniversitesi 80 bin metre karelik yerleşkesiyle hem kent hem de kampus üniversitesi olmayı başarıyor. En önemlisi, yerleşke içinde yer alan modern yaşam merkezleriyle başlı başına bir üniversite kenti olması. Düzenlediği projelerle öğrencilerinin iş hayatına katılmasını kolaylaştıran İstanbul Arel Üniversitesi, akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilerini de ortaklık anlaşması yaptığı dünyanın seçkin üniversiteleriyle bir araya getiriyor.

Günümüzde İstanbul, üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin ilk tercih ettiği kent olma özelliğini koruyor. İyi eğitim veren üniversitelerin varlığı, kozmopolit bir kent olması ve sunduğu imkânlar birçok öğrenciyi İstanbul'da eğitim görmeye itiyor. Fakat metropolün  öğrenciye yaşattığı  sorunlar bir süre sonra öğrencinin motivasyonunu bozabiliyor, daha önemlisi öğrenciyi yalnızlaştırabiliyor. İşte İstanbul Arel Üniversitesi yarattığı sosyal tesislerle mega kent İstanbul'un yarattığı sorunları en aza indirerek öğrencilerinin iyi bir eğitim görmelerine imkan sağlıyor. Eğitiminin kalitesini en üst düzeyde tutan güçlü altyapısının yanı sıra öğrencilere kendilerini sosyalleştirebilecek yaşam alanları da yaratan İstanbul Arel Üniversitesi'nde üniversite yaşamı fark yaratıyor.

Tepekent Yerleşkesi içinde 400 bin metre karelik açık Spor ve Sosyal Tesis Projesi olan Arel Park'da, modern atölyelerden Türk Hamamı'na kadar her şey düşünüldü. Yapımına başlanan proje kapsamında; 5.000 kişilik açık hava tiyatrosu, 2 adet açık olimpik havuz, 1 adet standart 70x105 m, 5 adet futbol halı saha, 15 adet basketbol oyun alanı, 10 adet tenis ovun alanı, 2 adet beach volley alanı, 1 adet mini golf oyun alanı, 5 adet kafeterya alanı, 8 km'lik koşu parkuru ve otopark.
Radikal
 


Geri Dön