19 / 04 / 2024

ArenaPark Alışveriş Merkezi, bugün açıldı!

ArenaPark Alışveriş Merkezi, bugün açıldı!

Avrupa Konutları I, Avrupa Konutları II ve Avrupa Konutları III gibi Türkiye 'nin en büyük konut projelerinin bulunduğu Halkalı Atakent 'in ilk ve tek alışveriş merkezi ArenaPark, bugün açıldı



Ziyaretçilerine açık havada alışveriş keyfi sunan ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi, iki katta toplam 100 mağazadan oluşuyor

Türkiye 'nin en iddialı konut projelerinin yer aldığı Halkalı Atakent 'in ilk ve tek alışveriş merkezi ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi, bugün açıldı. ArenaPark 'ı, Avrupa Konutları ve Avrupa Konakları markasıyla konut alanında yıldızlaşan, Kayseri Park, Carousel ve ArmoniPark Alışveriş Merkezi 'yle de perakende sektöründe söz sahibi olan Artaş İnşaat 'a bağlı Atakent Turizm Yat. İnş. San. ve Tic. A.şž. faaliyete geçiriyor. Avrupa Yakası 'nın açık hava konseptli ilk ve tek alışveriş merkezi ArenaPark, 9.5 ay gibi kısa bir sürede inşaa edildi. Alışveriş merkezinin 80 milyon liraya mal olduğunu söyleyen ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Muhsin Erkoç, “52 dönüm arsa üzerinde yapılan ve 100 bin metrekare inşaat alanına, 40 bin metrekare de kiralanabilir alana sahip olan ArenaPark Alışveriş Merkezi 'nde 100 mağaza yer alıyor. İki kattan oluşan alışveriş merkezi açık hava konseptli mimarisiyle fark yaratıyor ” dedi.



Vaha etkisi

Yüksek Mimar Emin Can Aygölü tarafından tasarlanan ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi 'nin en büyük özelliğinin ziyaretçilere sokakta dolaşırken alışveriş yapma keyfini veren açık hava konsepti olduğunu belirten Erkoç, “Merkezde otantik Akdeniz esintisi mimarisi uyguladı. 100 adet palmiye ağacı getirtdik ve alışveriş merkezinin çeşitli yerlerine diktik. Bu sayede özellikle yazın bu sıcak günlerinde kendinizi bir vahada gibi hissediyorsunuz. Bu arada proje içerisinde adını alışveriş merkezimize de veren Arena alanımız var. Burada çeşitli etkinliklerin yapılması için bir sahne bulunuyor. Üzeri kapatılmış olan Arena alanı, bu şekilde güneş ve yağmurdan korunuyor ” diye konuştu.

çarşı,   ‘Arena 'ya dönüyor

Boyner Holding 'in çok katlı mağazalar zinciri çarşı da 7 yıllık bir aradan sonra tüketicileriyle ArenaPark Alışveriş Merkezi 'nde buluşuyor.   7 yıl önce Boyner Mağazacılık adını alarak piyasadan tamamen çekilen   çarşı 'nın ilk mağazasının ArenaPark 'ta açılacağını söyleyen Muhsin Erkoç, “Bunun dışında Tesco Kipa, Starpak, Teknosa, D&R, Arow, LC Waikiki, Seven Hill, Panço, Aziz Bebe, Koton, Kiğılı, Ramsey, Desa, Sevil, Fabrika, Mavi, Colins, Mudo, Watsons, Siemens, Burger King ve Site Sinemaları 'nın da aralarında bulunduğu bir çok marka tüketicisiyle burada buluşacak ” açıklamasında bulundu.

Sinema salonlarıyla iddialı

Avrupa Konutları 1, Avrupa Konutları 2 ve Avrupa Konutları 3 'ün   yanı sıra Soyak Olympiakent,  TOKİ  Evleri, Sinpaş Bosphorus City ve Güneş Park Evleri 'nin tam ortasında yer alan ArenaPark 'ın sinema salonlarıyla da iddialı olduğunu ifade eden Muhsin Erkoç, “Bölgede eğitim ve kültür düzeyi yüksek, belli bir gelire sahip kitle yaşıyor. Bu kitlenin ihtiyacına cevap vermek için   2 bin 400 metrekarelik bir alanı sinema salonlarına ayırdık. Toplam 10 salonumuz var. Burada Site Sinemaları hizmet verecek ” diye konuştu.
Artaş İnşaat imzası

ArenaPark Alışveriş Merkezi 'ni   Artaş İnşaat 'a bağlı Atakent Turizm Yat. İnş. San. Ve Tic. A.şž 'nin hayata geçirdiğini dile getiren Genel Müdür Muhsin Erkoç sözlerini şöyle tamamladı:
“ArenaPark bağlı olduğumuz Artaş İnşaat 'ın dördüncü alışveriş merkezi. Grubun çatısı altında Orta Anadolu 'nun ilk alışveriş merkezi Kayseri Park, Bakırköy 'de yer alan Carousel ve Sefaköy 'de bulunan outlet alışveriş merkezi ArmoniPark var. Tüm alışveriş merkezlerinin ortak özelliği bulunduğu yerde bir numara olmaları. Ayrıca Artaş İnşaat konut sektöründe de Avrupa Konutları ve Avrupa Konakları markasıyla 8 binden fazla aileyi ev sahibi yaptı. ” ArenaPark Alışveriş Merkezi 'nin kiralamasını kendi alanında birçok alışveriş merkezine hizmet veren KDM Kiralama Danışmanlık Merkezi yapıyor.
 
Rakamlarla ArenaPark AVM
Yatırımcı : Atakent Turizm Yat. İnş. San. Ve Tic. A.şž.
Yatırım tutarı: 80 milyon lira
Yapım süresi: 9.5 ay
Mimari firma: Arta Mimarlık
Arsa alanı: 52 dönüm
Toplam alan: 100.000 metrekare
Kiralanabilir alan: 40.000 metrekare
Otopark kapasitesi: 1000 araçlık kapalı, 250 araçlıkta açık otopark alanı mevcut
Mağaza Sayısı: 100
Kat Sayısı: 2 kat + 1 (otopark katı)


Geri Dön