26 / 04 / 2024

ArenaPark, Küçükçekmecenin buluşma noktası oldu!

ArenaPark, Küçükçekmecenin buluşma noktası oldu!

Üç ay önce açılan ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi, kısa sürede Küçükçekmece ve özellikle Atakentte yaşayanların alışveriş, eğlence ve yeme-içme mekanı oldu



Üç ay önce açılan ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi, kısa sürede Küçükçekmece ve özellikle Atakentte yaşayanların alışveriş, eğlence ve yeme-içme mekanı oldu. Merkezi hafta içi günde 20-25 bin, haftasonu ise 35 bin kişinin ziyaret ettiğini söyleyen ArenaPark Genel Müdürü Muhsin Erkoç, Her gün gelen sadık müşterilerimiz oluşmaya başladı dedi

Geçtiğimiz ağustos ayında ziyaretçilerine kapılarını açan ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi üç ay gibi kısa bir sürede Türkiyenin en iddialı yaşam alanlarının bulunduğu Atakent ve  Küçükçekmecenin çekim merkezi olmayı başardı. Küçükçekmece ilçesinde sadece Atakent Mahallesinde 71 bin konutun bulunduğunu ve bu konutlarda yaklaşık 200 bin kişinin yaşadığını söyleyen ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Muhsin Erkoç, Atakentte Avrupa Konutları 1, Güneş Park Evleri, Ihlamur Evleri, Soyak Olimpiakent,  TOKİ  Evleri ve daha birçok site bulunuyor. Yine yakınımızda Sinpaşın ve Ağaoğlunun projeleri var. Saydığım tüm bu projelerde eğitim düzeyi yüksek, ortanın üstü gelire sahip insanlar yaşıyor. Bu kitle bugüne kadar alışveriş, eğlence ve yeme-içme ihtiyacını İstanbulun değişik ilçelerindeki alışveriş merkezlerinden karşılıyordu. Artık bize geliyorlar. Bu 200 bin kişi bize yürüyerek ulaşabilecek mesafede. Küçükçekmece ilçesinin diğer kısımları veya Başakşehir, Kayaşehir gibi yine nüfusun çok yoğun olduğu ve bize araçla çok hızlı ve kolay ulaşım imkanının olduğu bölgeleri de ilave edersek hitap ettiğimiz potansiyelin büyüklüğü ortaya çıkıyor dedi.

Farklı mimariye sahip
ArenaParkın perakendede yükselen bir trend olan açık AVM konseptinde projelendirildiğini söyleyen Erkoç, Açık AVMler ziyaretçiler için daha ferah, daha geniş imkanlar sunuyor. Ortak alanlar daha rahat kullanılıyordiye konuştu. ArenaParkın üst katının tamamının açık, alt katının ise kısmen açık, kısmen kapalı olduğunu ifade eden ArenaPark Genel Müdürü Muhsin Erkoç, bu özellikleriyle de Türkiyede tek olduklarını ifade etti. Proje alanındaki kot farkında dolayı her üç katlarına da düz ayak giriş bulunduğunu söyleyen Erkoç Bu sayede bir AVM için çok önemli olan giriş-çıkış kolaylığını ArenaParkın tüm katlarına eşit şekilde uyguladık açıklamasında bulundu.

35 bin kişi ziyaret ediyor
Açılmalarından buyana üç ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen hafta için günde 20-25 bin, haftasonu ise 35 bin kişinin ArenaParkı ziyaret ettiğini belirten Erkoç, Ziyaretçi sayısının alışverişe dönüş oranı yüzde 28ler civarında. Bu rakam giderek yükseliyor. Çünkü bölgede dışarıda yemek yeme kültürü olan, alışveriş yapmayı seven, kültür- sanata meraklı bir kitle var. Yeni bir alışveriş merkezi olmamıza rağmen her gün gelen sadık müşterilerimiz oluşmaya başladı diye konuştu. Sadece Küçükçekmece ve Atakentte yaşayanların değil, Basın Ekspres Hattı üzerinde çalışan beyaz ve mavi yakalıların da hedef kitleleri içerisinde olduğunu belirten Erkoç şunları söyledi:

 Mağaza karmasını da buna göre belirledik. Zaten mağaza karması ve hedef kitlenin birbirine uygun olması bir AVMnin başarısını etkileyen en büyük faktörlerden birisi.

Sinema salonlarıyla iddialı
İstanbulun en iyi sinema alanlarından birine sahip olduklarını belirten Muhsin Erkoç, 10 salonlu ve 1200 koltuk kapasiteli bir sinema alanımız var. İşletmeciliğini ise Site Sinemaları yapıyor. Sinema alanlarına çok önem veriyoruz. Bunu bölge halkı özellikle istedi. Biz de ziyaretçilerimizin geniş koltuklarda ve ferah bir ortamda film izlemeleri için bu alanı sinema salonlarına ayırdık. Üstelik çok da özel bir fiyat uyguluyoruz. Sinemalarımızdan öğrenciler 8, büyükler ise 10 liraya vizyondaki en iyi filmleri izleyebiliyor diye konuştu.

Kervan yolda düzülür
İstanbulda 100ün üzerinde alışveriş merkezi olduğunu ifade eden Erkoç şöyle devam etti:
Perakende sektörü çok dinamik ve farklı bir sektör. Değişen şartlara göre hızlı hareket etmeniz ve müşteri taleplerine anında cevap vermeniz gerekiyor. Ziyaretçilerinizin memnuniyetini de sizin yaptıklarınız ve yapmadıklarınız belirliyor. Bazen öyle bir şey yapıyorsunuz ki teorikte doğru bile olsa pratikte planladığınız tatmini oluşturamayabiliyorsunuz. O nedenle ben hep AVM sektöründe yapacağımız işler için güzel bir planlama ve devamında kuvvetli bir gözlem de gerekir diyorum. Çünkü bazı şeyleri yola çıkınca ancak görürsünüz ve düzeltirsiniz.

Gölge müşterilerimiz var
 Müşterilerin beklenti ve ihtiyaçlarına çok önem verdiklerini belirten Muhsin Erkoç bunu nasıl belirlediklerini de şöyle anlattı:
Bir kere ben ve ekibim çok gezeriz. Gün içerisinde sık sık mağazaları dolaşır, ziyaretçileri gözlemleriz. Onun dışında anketler yaparız. Bu sayede ziyaretçilerin memnuniyet derecelerini ölçeriz. Yine merkezimizin pek çok noktasında şikayet kutuları vardır. Onları mutlaka değerlendiririz. Ayrıca gölge müşterilerimiz vardır. Bizim için mağazaları dolaşır ve değerlendirme yaparlar.

Rakamlarla ArenaPark
 ArenaParkı, Artaş İnşaata bağlı Atakent Turizm Yat. İnş. San. Ve Tic. A.Ş, 9.5 ay gibi kısa bir sürede tamamladı.
 Küçükçekmece Atakentte inşa edilen ve Atakentin de ilk ve tek alışveriş merkezi olan ArenaPark için arsa payı hariç 80 milyon liralık yatırım yapıldı.
 ArenaParkın kiralaması KDM Danışmanlık tarafından yapıldı.
 ArenaPark, 52 dönüm arsa üzerinde 100 bin metrekare inşaat alanına sahip. Toplam kiralık alan ise 40.000 metrekare.
 Avrupa Yakasının açık hava konseptli ilk ve tek alışveriş merkezi olan ArenaParkta 100 mağaza bulunuyor.
 Merkez, bir otopark, iki de mağazaların bulunduğu kat olmak üzere toplam üç kattan oluşuyor.
 Arenaparkın otopark kapasitesi 250 açık, 1000 kapalı olmak üzere toplam 1250 araç.

 


Geri Dön