24 / 04 / 2024

Argıncık kentsel dönüşümle değişecek!

Argıncık kentsel dönüşümle değişecek!

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Argıncık ve çevresinin kentsel dönüşüm hareketiyle birlikte gerçek kimliğine kavuşacağını söyledi. Çelik'e Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç da eşlik etti.



Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere Argıncık'a giden Başkan Çelik, önce asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. 


Başkan Mustafa Çelik, "Belediyedeki çalışmalarımızdan fırsat bulduğumuz anlarda hemen sahaya çıkıyor, yapılan çalışmaları yerinde inceliyoruz. Bu sayede vatandaşlarımızdan gelen talepleri ilk ağızdan dinliyor, yapılabilecek işleri yerinde tespit ediyoruz. Burada Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından son bir ay içerisinde Kayabaşı Mahallesi'nde yapılan çalışmaları yerinde inceleme imkanı bulduk" dedi. 


Bugün itibarıyla Argıncık bölgesinin yüzde 95'lik bölümünün doğalgaza kavuştuğunu vurgulayan Başkan Çelik, "Bundan sonraki süreçte Kocasinan Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Hareketi ve imarlı yapılaşmasıyla Argıncık gerçek kimliğine kavuşacak bilgisini vererek, "Çok şükür Kayabaşı Mahallesi'nin yüzde 95'lik bölümüne doğalgaz ulaşmış durumda. Doğalgaz altyapı çalışmalarının ardından bizler de Kocasinan Belediyesi olarak asfaltlama çalışmalarına başladık. Yamalı asfalt yerine çalışma yapılan tüm yollarda eski asfaltı kazıyarak yeni asfalt serdik. Böylece yaklaşık bir ay süren bir çalışmayla bölgenin bütün cadde ve sokaklarını yeniden asfaltlamış olduk. Bunlar nihayetinde pansuman olarak tabir edebileceğimiz geçici tedbirlerdir. Argıncık bölgemiz için asıl olan çalışma ise, Kentsel Dönüşümle ilgili planlı çalışmalardır. Bu konuda yapmış olduğumuz çalışmalar son hızı ile devam ediyor. Kentsel dönüşümle ilgili projelerimiz bittiği andan itibaren biz Argıncık bölgemizde iki ayrı noktadan başlamak üzere yeniden imar çalışmalarına başlamış olacağız. 


İşte o zaman Argıncık planlı ve düzenli yapılarla gerçek kimliğine kavuşmuş olacak. Bunun için bölge sakinlerimizden bir miktar sabretmelerini istiyoruz. Planlı yapılarla ilgili çalışmalarımızı bölgemizdeki tüm mahallerimizde uygulamaya devam edeceğiz. Fırsat buldukça da vatandaşlarımızla birlikte bir arada olmaya gayret göstereceğiz" şeklinde konuştu. 


Başkan konuşmasının sonunda mahalle muhtarları ve Fen İşleri ekibine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 

Başkan Çelik'e Argıncık incelemelerinde Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç da eşlik etti. 


Deniz Postası Gazetesi


Geri Dön