24 / 04 / 2024

Arhavi'de kaçak HES köprüsü 8 ay sonra yıkıldı!

Arhavi'de kaçak HES köprüsü 8 ay sonra yıkıldı!

Mahkeme kararıyla hileli olduğu kesinleşen Artvin Arhavi Kavak HES projesi için yapılan kaçak köprü, DSİ'nin 'tehlikeli, yıkılması gerekir' raporuna rağmen ancak 8 ay sonra yıkıldı.



Arhavi Doğa Koruma Platformu üyelerinin, Köprünün kaçak ve tehlike içerdiğini HES firmasına (MNG Holding'e) bildiren ancak konunun ilgilisi olan Artvin İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bildirmeyen DSİ Artvin Bölge Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla yıkılan köprünün bu kez de yalnızca üst zemini söküldü ama dereyi daraltarak tehlike yaratan ayaklarına dokunulmadı. 


Köprü ayaklarının da yıkılması ve dere yatağının eski haline getirilmesi için Arhavi Kaymakamlığına başvuran Arhavi Doğa Koruma Platformu, MNG firmasının, mahkeme kararına rağmen hileden vazgeçmediğini, yetkililerin görevlerini yerine getirmemeleri halinde de yeniden suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. 


Platform tarafından yapılan açıklama şöyle: "Kavak HES projesi hakkında verilen ÇED Olumlu kararının iptalinden sonra, kaçak olarak yapılan şantiye köprülerinin de yıkılmasını sevinçle karşılıyoruz. 

Ancak DSİ 26 Bölge Müdürlüğü, dere yatağının eski hale getirilmesini talep etmiştir. Dere yatağını daraltan köprünün ayakları, can ve mal güvenliği açısından tehlike yaratıyor diyen de DSİ raporudur. Köprü tablasının alınması ile dere yatağı eski hale gelmiş olmaz. Ayrıca demir tablanın köprünün hemen yanına bırakılması da iyi niyet göstergesi değildir.Kamu kurumları, kamu yararını gözetmek durumundadır. 


Rize Nabız gazetesi


Geri Dön