26 / 04 / 2024

Arjantin'de izinsiz inşa edilen 200 malikane tespit edildi!

Arjantin'de izinsiz inşa edilen 200 malikane tespit edildi!

Arjantinli vergi müfettişleri, insansız hava araçlarıyla malikânelerdeki kaçak yapıları tespit etmeye başladı. Buenos Aires’te son bir ayda izinsiz inşa edilen 200 malikâne ve 100 havuz tespit edildi...



Arjantinli vergi müfettişleri, insansız hava araçlarıyla malikânelerdeki kaçak yapıları tespit etmeye başladı. Buenos Aires’te son bir ayda izinsiz inşa edilen 200 malikâne ve 100 havuz tespit edildi.



Arjantin ülkede inşa edildiği yetkililere bildirilmeyen havuz ve malikânelerin tespiti için insansız hava aracı kullanıyor. Vergiden kaçmak için inşaatları bildirmeyen ev sahipleri insansız hava araçlarından kaçamıyor. Yetkililer şimdiye dek izinsiz inşa edilen 200 malikane ve 100 havuz tespit etti. Vergi dairesi Buenos Aires kentinde kullandığı bu yöntemle 2 milyon dolarlık vergi kaçağı olduğunu ortaya çıkardı.  




‘Özel hayata müdahale’

Yakalanan ev sahipleri şimdi yüklü miktarda ceza ödemek zorunda kalacak. İnsansız hava araçlarıyla fotoğraf çekip suçluları tespit etme yöntemi Güney Amerika’da başka ülkelerde farklı şekillerde de kullanılıyor. Bazı ülkeler insansız hava araçları ile uyuşturucu kaçırmak için kullanılan yolları ve arkeolojik bölgeleri tespit ediyor. Ancak bazı insan hakları dernekleri insansız hava araçları özel hayatı ihlal ettiği gerekçesiyle yasaklanmalarını talep ediyor.



Milliyet 


Geri Dön