19 / 04 / 2024

Arkas Terminal Del Golfo limanının projesine The Plan’dan ödül!

Arkas Terminal Del Golfo limanının projesine The Plan’dan ödül!

İtalya Terminal Del Golfo limanının yeniden yapımı için Arkas Holding Liman Hizmetleri Grubu tarafından hazırlanan proje, mimarlık ve tasarım alanında verilen The Plan Awards 2016’nın birincisi oldu.



Arkas Holding Liman Hizmetleri Grubu’nun İtalya’nın La Spezia kentinde işleteceği Terminal Del Golfo limanının yeniden yapımı için hazırlanan proje, mimarlık ve tasarım alanında verilen The Plan Awards 2016’nın birincisi oldu.


Arkas’ın, 2015 yılında ortaklık sözleşmesi imzaladığı Terminal Del Golfo Limanı’nın projesi dünyaca ünlü İtalyan mimarlık dergisi The Plan’ın bu yıl ki büyük ödülünü kazandı. Uluslararası alanda ün yapmış mimar ve tasarımcılardan oluşan jüri tarafından 500’den fazla proje arasından birinci seçilen Terminal Del Golfo;  yaklaşık 770 metre rıhtım alanı ve 120 bin metrekare liman sahası ile dikkat çekiyor. 


Yüklerin yönetimi, çalışanların güvenliği ve çevre üzerindeki etkisi göz önüne alınarak yüksek standartta tasarlanan yeni liman, modern şehircilik anlayışının izlerini taşıyor. 100 milyon euro yatırım ile gerçekleşecek Terminal del Golfo Limanı’nın yıllık yük kapasitesi 130 bin TEU’dan 600 bin TEU kapasiteye yükselecek. 


Akdeniz’in merkezinde ve Orta Avrupa’ya yakın konumuyla dikkat çeken Terminal del Golfo’nun Avrupa’ya açılan önemli bir kapı görevi üstleneceği düşünülüyor. Arkas Batı Afrika’ya giden yükler için Terminal del Golfo’yu aktarım merkezi yaparak armatörlük şirketi Arkas Line’ın servislerini destekleyecek.


Milliyet


Geri Dön