28 / 03 / 2024

ARKIMEET 2014 etkinliği 19-20 Kasım'da gerçekleşecek!

ARKIMEET 2014 etkinliği 19-20 Kasım'da gerçekleşecek!

Arkitera Mimarlık Merkezi’nin mimarlık alanında her yıl düzenlediği en büyük etkinlik olan ARKIMEET bu sene, VitrA öncü sponsorluğunda 19-20 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul’da, Four Seasons Bosphorus'ta “Ya Sonra?” temasıyla yapılacak.



Tema “Ya Sonra?”

Teknoloji ve teknolojinin hayatımıza kattığı iletişim biçimlerinin, fiziksel çevremizin; çalışma, eğlenme ve yaşama mekanlarımızın, kentlerimizin değişmesi ve dönüşmesindeki rolü ne? Mimarlığın, şehirlerin, şehirlerdeki hayatın ve insanlığın "Ya Sonra?"sı ne olacak? ARKIMEET 2014 bu belirsizlik ortamını “Ya Sonra?” sorusu ile masaya yatıracak.  

ARKIMEET tema metnindeki sorulara ulusal ve uluslararası 60’ı aşkın konuşmacının katılımıyla cevap aranıyor.


ARKIMEET'te Kimler Olacak?

Mimarlık ve tasarım dünyasının önemli isimlerini ağırlayacak ARKIMEET 2014'ün öne çıkan bazı konuşmacıları ise şöyle:

  • Sagrada Família tamamlama projesinin baş mimarı Mark Burry
  • MIT SENSEable City Lab'ın yürütücüsü Carlo Ratti
  • West 8'in ortaklarından Martin Biewenga
  • Multidisipliner tasarımcı Christophe Pillet
  • Fransız mimar ve akademisyen Odile Decq
  • Ekonomist Emin Çapa
  • İletişimci Levent Erden
  • Gazeteci Özcan Yüksek


Pecha Kucha'da Herşey 400 Saniyeye Sıkıştırılacak

Japonca "fiskos" anlamına gelen Pecha Kucha, her bir slaytın 20 saniyede anlatılmaya çalışıldığı, toplam 20 slayt ve 400 saniyeden oluşan yaratıcı bir sunum türü. ARKIMEET 2014’te oldukça parlak bir konuşmacı listesi konuşmacıları bekliyor.

  • Sedat Bayrak, Mimar
  • Cem Dinlenmiş, Karikatürist
  • Hakan Evkaya, Mimar
  • Elif İnce, Gazeteci
  • Özgür Mumcu, Gazeteci
  • Derin Sarıyer, Tasarımcı
  • Nevzat Sayın, Mimar
  • Harun Tekin, Müzisyen

Gelecek Temalı Öykü Yarışmasına 100'e Yakın Başvuru!

ARKIMEET 2014 öncesinde düzenlenen “Ya Sonra?” temalı ön etkiliklerden biri de Öykü Yarışması oldu. Öykü Yarışması'nda yarışmacılardan beklenen; ileri teknoloji ve teknolojinin hayatımıza kattığı iletişim biçimlerinin, küreselleşmenin, kentlerimizin değişmesi ve dönüşmesindeki rolü üzerinde düşünmeleri, bu noktadan hareketle mimarlığın, şehirlerin, şehirlerdeki hayatın ve insanlığın "Ya Sonra?"sını öyküye dönüştürmeleriydi.

96 eserin katıldığı yarışmada seçici kurul üyeleri tarafından seçilen ve dereceye giren öyküler ve isimler şöyle oldu:


1.Ödül: Yağmurun Durmasını Bekleyen Adam, Alirıza Arıcan

2.Ödül: Haber Okuması, Sinem Cerrah

3.Ödül: Bardakta Toz Var, Gökhan Kablan


Öykü Yarışması kazananları tarafından kaleme alınan ve jüri tarafından yayımlanmaya değer görülen öyküler Alef Yayıncılık tarafından kitap haline getiriliyor.

 

Akıllı Şehir Amsterdam'da Bir Gezgin

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından verilen “Türkiye'nin mimarlık alanındaki ilk seyahat bursu” olan Arkitera Seyahat Bursu'nun bu seneki gezgini Elif Yılmaz, günümüz teknolojisi gözönüne alınarak, kent ve insan ilişkisinin geldiği noktayı ve iletişim araçlarının kentleri ne derece yaşanabilir kıldığını Amsterdam'da araştırıyor. Arkitera Gezgini seyahatini ayrıntılarıyla ARKIMEET 2014'te aktaracak.


Bir Mimar 50 Günde 100 Mimarlık Okulunu Gezerse...

ARKIMEET 2014 kapsamında "Kampüste Neler Oluyor?" isimli bir ön etkinlik düzenleniyor. Seçilen “Kampüs Elçisi” Azize Yıldız, Türkiye'deki tüm mimarlık okullarına giderek okulun iç ve dış mekan fotoğraflarını çekiyor ve akademik yönetici ile 30 dakikayı geçmeyecek bir söyleşi yaparak mimarlık eğitiminin geleceğini tartışmak için mevcut durumu tespit etmeye çalışıyor. Kampüs Elçisi seyahatini, tespitlerini ARKIMEET 2014'te detaylarıyla anlatacak.


Arkitera Ödülleri Bu Yıl 10. Defa Sahiplerini Buluyor

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından her sene verilen Genç Mimar, İşveren ve Yapı Malzemesi Ödülleri ARKIMEET 2014 kapsamında düzenlenecek Ödül Töreni ile sahiplerini bulacak. Ödül töreninde Öykü Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri de verilecek.


Mimarlık odaklı olmak üzere tüm tasarım disiplinlerinin ilgiyle izleyeceği bir içerik sunacak olan ARKIMEET 2014 ile ilgili güncel bilgilere ve etkinlik programına www.arkimeet.com web adresinden erişilebiliyor.



Geri Dön