29 / 03 / 2024

Arkitera Mimarlık Merkezi 10. Yıl Projesi: Seyahat Bursu!

Arkitera Mimarlık Merkezi 10. Yıl Projesi: Seyahat Bursu!

Arkitera Mimarlık Merkezi 10. yılında bir ilke daha imza atıyor ve Türkiye'de mimarlık alanında verilen ilk seyahat bursunu hediye ediyor



Arkitera Mimarlık Merkezi 10. yılında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek 1 ayda 10 şehri kapsayan bir seyahat bursu veriyor. Seyahat Bursu 20-25 yaş arasındaki mimarlık, şehir ve bölge planlama, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve çevre tasarımı bölümü öğrencileri ve mezunlarının katılımına açık olacak.

Arkitera Mimarlık Merkezi   Seyahat Bursu'nu kazanan aday, Haziran-Eylül 2011 tarihleri arasındaki 1 aylık zaman diliminde seyahatini gerçekleştirebilecek.

Katılım Koşulları
Katılımcılardan, Arkitera Mimarlık Merkezi'nin faaliyet alanı olan fiziksel çevre kalitesi ve gayrimenkul sektörü çerçevesinde bir tema ve Dünya'da istedikleri 10 şehri içeren bir rota belirlemeleri bekleniyor.
Tema ve rota dışında adaylardan istenenler ise şunlar:
- Kullandıkları tüm sosyal medya araçlarının linki (Twitter, Facebook, Linkedin, Friendfeed, Flickr, vb...)

- Yazmış oldukları blog(lar)

- Varsa kendi web siteleri

Ön Eleme ve Arkitera Jürisi
Ön eleme, adayların yolladığı başvurularla internet üzerinden yapılacak.
Ön eleme yapıldıktan sonra, ikinci aşamaya geçen 10 kişi, Arkitera Mimarlık Merkezi'nde projelerinin sunumunu gerçekleştirecek. Sunumlarda, seçtikleri temaya göre hazırladıkları rotanın uygunluğu aranacak. Sunumlar 30 dakika ile sınırlı olacak. Yapılan son değerlendirme ile birlikte kazanan açıklanacak.
Kazanan kişi, 1 ay boyunca bu 10 şehirde kendi belirlediği rotaya göre hareket edecek ve yine belirlediği tema ile ilgili yazı yazıp, fotoğraf çekecek. Kazanan kişiden, ayrıca seyahati sırasında, facebook, twitter, foursquare, formspring gibi sosyal medya araçlarını aktif olarak kullanması bekleniyor. Kazanan kişiye uçak biletleri ve diğer masrafları için nakit para ve kredi kartı verilecek.
Daha fazla bilgi için:
W: www.arkiteraon.com
E: on[at]arkitera[dot]com
Takvim:
Duyuru Tarihi: 17 Aralık 2010
Son Başvuru Tarihi:15 şžubat 2011
Ön Eleme Sonuçlarının Açıklanması: 20 şžubat 2011
Sunumlar: 26 şžubat 2011
Kazananın duyurulması: 1 Mart 2011
Seyahat Aralığı: Haziran-Eylül 2011 (1 aylık zaman diliminde)
Seyahat Sunumu: 10 Ekim 2011

Arkitera Mimarlık Merkezi Hakkında
Arkitera Mimarlık Merkezi, mimarlığın Türkiye'de nitelikli bir şekilde uygulanabilmesi ve mimari kalitenin çağdaş ülkeler seviyesine gelmesi için çalışmalarını sürdüren bağımsız bir mimarlık merkezidir. Dünyanın pek çok kentinde devletin ve yerel yönetimlerin desteklediği ya da STK olarak çeşitli fonlarla varlıklarını sürdüren mimarlık merkezlerine göre farklı bir yapıya sahip olan Arkitera Mimarlık Merkezi, hiçbir kuruma bağlı olmadan bir STK gibi çalışmalarını sürdürmektedir. Merkezin tüm etkinlikleri, Türkiye mimarlık ortamının ihtiyaçları ve imkanları göz önünde tutularak planlanmaktadır.

Arkitera Mimarlık Merkezi, Haziran - Ekim 2000 arasında sürdürülen hazırlık çalışmalarının ardından, 9 Ekim 2000'de ilk yayını olan Arkitera.com ile faaliyetlerine başlamış, Arkitera.com'u diğer yayınlar ve etkinlikler izlemiştir. Merkez, kurulduğu günden bugüne dek çeşitli çalışmalara destek vermiş, mimarlık dünyası için düzenlenen etkinliklerde sektördeki firma, kurum ve üniversiteler ile işbirliği yapmış, fiziksel çevre ve kent sorunları ile ilgili konularda bir buluşma platformu görevi üstlenmiştir. Bu faaliyetler kapsamında Temmuz 2001'de Arkitera Diyalog, Eylül 2002'de Arkitera Platform, 2003 yılında Arkimeet buluşmaları başlamış ve 6 Ekim 2003'de Arkitera Mimarlık Veritabanı yayına açılmıştır. 4-9 Ekim 2004 tarihleri arasında 1. İstanbul Mimarlık Festivali düzenlenmiş , 15-17 Ekim 2008 tarihleri arasında 'Kentsel Kalite için Diyalog' sloganı ile her yıl düzenlenecek ArkiPARC etkinliği başlatılmıştır.   Tasarım, mimarlık, inovasyon ve teknolojinin yeni buluşma noktası sloganıyla hayata geçirilen   BUILdIST Yapı Malzemeleri Fuarı'nın ilki de 30 Eylül “ 3 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Arkitera tüm etkinlik ve yayınlarını üniversiteler ve çeşitli kurumlarla işbirliği içinde sponsorluk destekleriyle yürütmektedir. Birden fazla sponsorun varlığı ise merkezin bağımsız karakterini korumaktadır.

Detaylı bilgi için:
Arkitera Mimarlık Merkezi / Burcu Göncüoğlu
Pazarlama Yöneticisi
T:+90 216 355 07 22
E-mail: [email protected]


Geri Dön