24 / 04 / 2024

Armoni Park ve Kayseri Park'ta 10 milyon dolara düzenleme yapılacak!

Armoni Park ve Kayseri Park'ta 10 milyon dolara düzenleme yapılacak!

ArenaPark, ArmoniPark ve Kayseri Park'ın tamamına sahip olan Artaş Grubu, bu üç AVM'de ayda 2.5 milyon, yılda ise 30 milyon kişiyi ağırlıyor.



Ortağı olduğu Carousel ve Vadi İstanbul AVM ile birlikte şu anda perakende sektöründe yaklaşık 200 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olan grup, önümüzdeki beş yıl içinde bu rakamı 350 bin metrekareye çıkarmayı hedefliyor. Artaş Grubu, Türkiye'nin ilk AVM'lerinden Carousel'in yaklaşık üçte bir hissesini elinde bulunduruyor. Artaş Grubu, Vadi İstanbul'da yer alan Vadi İstanbul AVM'nin de ortakları arasında yer alıyor. Bu yıl Kayseri Park'ın 9'uncu, ArmoniPark'ın 7'nci ve ArenaPark'ın ise 4'üncü yılı. 



10 milyon dolarlık renovasyon 2 AVM'de renovasyon yapacaklarını dile getiren Artaş Grubu AVM'ler Koordinatörü ve ArenaPark Genel Müdürü Muhsin Erkoç, 2010'da Kayseri Parka'ta 4.5 milyon dolar yatırım ile dış cepheyi yenlediklerini, şimdi de 10 milyon dolarlık yatırım ile Armoni Park ve Kayseri Park'ta düzenlemeler yapacaklarını söyledi. Artaş'ın ortağı olduğu Carousel'de de renovasyon sürecine girilecek. AVM'lerde en önemli konunun doluluk olduğunun altını çizen Muhsin Erkoç, yüzde 100 doluluk oranı ile hizmet verdiklerini belirtti. Bugünlerde çok konuşulan kiralama konusuna da değinen Erkoç, "Kiralamalarımızı ArenaPark'ta TL, Kayseri Park'ta euro, ArmoniPark'ta ise hem TL hem euro üzerinden yapıyoruz. Döviz kurundaki artıştan etkilenmemeleri için biz kiracılarımıza her türlü kolaylığı sağlıyoruz" açıklamasında bulundu. 



Fiziksel erişilebilirliği tam 

Grup AVM'lerinden Sefaköy'de bulunan Armonipark, 7 Temmuz'da yürürlüğe girecek olan fiziksel erişilebilirlik düzenlemesine Türkiye'de her alanda uyum sağlayan tek AVM. Bunun için en yüksek seviye olan platinium seviyesinde sertifika alan AVM'de, 70 bin euro civarında bir yatırım yapılmış. Grubun diğer AVM'lerinde de bu düzenleme yapılacak. 7 Temmuz'a kadar söz konusu düzenlemeyi yapmayan özel kuruluşlara bin ile 5 bin TL arasında ceza kesilecek. Kamu kuruluşlarında ise bu rakam 5 bin TL ile 25 bin TL arasında olacak. 



Dünya


Geri Dön