25 / 04 / 2024

Arnavutköy gayrimenkulde İstanbul'un parlayan yıldızı oldu!

Arnavutköy gayrimenkulde İstanbul'un parlayan yıldızı oldu!

Show Realty /Arnavutköy Temsilcisi Ferit Güner, Arnavutköy İstanbul’un parlayan yıldızı olduğunu belirtti. Havalimanı projesi ve Kanal İstanbul'un yanı sıra Karadeniz'e yapılacak marina ve yat limanları projeleri de yabancılar için çekim merkezi oldu.



Kanal İstanbul'un güzergâhı olan bu bölgeye yabancı yatırımcıların ilgisinin bir hayli artığını ifade eden Güner, Japonya'dan Kuveyt'e 20 ülkeden yatırımcının, bölgede 2 bin dönüme yakın arazi aldığını bildirdi. 

Show Realty Arnavutköy Temsilcisi Güner, yabancıların en fazla arazi aldığı yerlerin  Arnavutköy'e bağlı Dursunköy, Çilingir, Baklalı, Boyalık, Karaburun, Yeniköy, Sazlıbosna, Hacımaşlı ve Şamlar olduğunun altını çizdi.


Havalimanı projesi ve Kanal İstanbul'un yanı sıra Karadeniz'e yapılacak marina ve yat limanları projeleri de yabancılar için çekim merkezi oldu. Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen proje alanı içerisinde arsaların metrekare fiyatları 300-500 lira arasında değişiyor. Yabancı sermayeli şirketler bu bölgede, özellikle de Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı çevresinde arazileri satın alıyor.


 Show Realty Arnavutköy temsilcisi Ferit Güner ,Arnavutköy’ün Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı bir belde iken 2009 yılında ilçe statüsü alması ile birlikte bu tarihten itibaren hızlı bir şekilde göç almaya başladığının bildirdi.Dünya çapında projelerden sonra bölge cazibe merkezi haline gelmiş olan  Arnavutköy’ün kuzeyinde inşaatına başlanan 3.Havaalanı projesinin 2018 yılında bitmesi ile yıllık 94 milyon yolcuya hizmet veren Atlanta Uluslararası Havalimanı'nı geçerek dünyanın en yüksek yolcu kapasiteli havalimanı olması planlanlanmıştır..Havaalanına ulaşımın hızlı  bir şekilde yapılabilmesi için raylı sistem(metro, tramvay) projeleri de yatırımcıların ilgisini çekmektedir.


Ferit Güner, ayrıca  3.boğaz köprüsü ve Anadolu'dan Trakya'ya giden araçların İstanbul trafiğine hiç takılmadan geçişine imkan sağlayacak Kuzey Marmara Otoyolu ve bağlantı yollları Arnavutköy’ün kuzeyinden geçecek olup gayrimenkul hareketliliğinin bir başka sebebi olacağının altını çizdi.

Ferit Güner, Show Realty Arnavutköy ofisinin kurumsal kimliğiyle bu bölgede faaliyetine başladığını ve amaçlarının uzman ve bölgeye hakim personeliyle ,bu bölgeye yatırım yapacak müşterileri doğru bir şekilde yönlendirmek olduğunu belirtti.Ferit Güner ayrıca amaçlarının doğru analiz ve doğru ekspertiz ile en doğru emlak seçeneklerini sunarak, Sektörün yeniliklerini yakından takip etmek ve tüm gelişmelerden müşterilerimizin faydalanmasını sağlamak olduğunu belirtti.


Güner; ” Arnavutköy sınırları içinde olan  Akpınar, Hadımköy, Ömerli, Deliklikaya  olmak üzere 4 farklı   sanayi bölgesi bulunduğunu ve burada bulunan sanayi kuruluşlarının yıllık 3 milyar dolar civarında bir ihracat hacmine sahip olup  ticari gayrimenkulde de cazip bir bölge konumundadır” dedi.



Geri Dön