23 / 04 / 2024

Arnavutköy 'imar'a bakar

Arnavutköy 'imar'a bakar

Boğazköy, Bolluca, Durusu, Hadımköy, Haraççı ve Taşoluk ilk kademe belediyelerinin tüzel kişiliğine son verilerek Arnavutköy ilçesi kuruldu.



Arnavutköy'e bu düzenleme sonrası 29 mahalle ile 9 köy bağlandı. 60 bin olan Arnavutköy'ün nüfusu, ilçe olmasıyla birlikte 140 bine ulaştı.
Arnavutköy ilçesini oluşturan 7 belde belediyelerinden 5'i AK Parti, kalan 2'si CHP ve DP'li başkanlar tarafından yönetiliyordu. Yeni ilçe Arnavutköy'de AK Parti makine mühendisi Ahmet Haşim Baltacı'yı aday gösterirken, CHP Avukat Şerif Hikmet Altunkalem'i, MHP Dr. İsmet Güden'i, DSP inşaat mühendisi Turan Kolcuoğlu'nu, Saadet Partisi ise mühendis Ahmet Ziya Balcı'yı aday gösterdi.

AK Parti, ilçeye adını veren Arnavutköy beldesinin son belediye başkanı olan Trabzon Çaykara doğumlu Ahmet Haşim Baltacı'yı yeni ilçe Arnavutköy belediyesi yönetimine aday gösterdi. AK Parti'nin ikinci dönem için de aday gösterdiği 40 yıllık Arnavutköylü Baltacı, 1984'te girdiği İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Uzay Bilimleri ve Astronomi Bölümü'ndeki eğitiminin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'ne devam ederek 1989'da mezun oldu. Baltacı, iş hayatında mühendislik, tekstil, otomotiv, gıda paketleme ve iletişim sektörlerinde işletme sahibi ve yönetici olarak çalıştı. Birçok sivil toplum kuruluşunun çalışmaları içerisinde de aktif olarak yer aldı. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde AK Parti'den Arnavutköy belediye başkanlığına seçildi. Başkan Baltacı, bugüne kadar 60 bin nüfuslu bir ilçe yönetti. Ancak şimdi yeni nüfusuyla 140 bini bulan bir ilçeyi yönetmeye talip oldu. Projelerinin büyük bir bölümünü tamamlayan Baltacı, İGDAŞ işbirliğiyle 2007'de bölgeye doğalgazın gelmesini sağladı. Özellikle spor tesisi projeleriyle ön plana çıktı.

CHP'nin adayı Şerif Hikmet Altunkalem ise 1964 İzmit doğumlu. 1984'te Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden, 1988 yılında ise hukuk fakültesinden mezun olan Altunkalem, 1991 yılından bu yana Gaziosmanpaşa'da avukatlık yapıyor. İmar sorununa dikkat çeken Altunkalem, kapalı imar alanlarının en büyük problem olduğunu belirtiyor. CHP'li aday, Arnavutköy'de çocuk parkları ve kültür sanat merkezi açma vaadinde bulunuyor.

MHP'nin adayı İsmet Güden, diğer adaylardan farklı olarak doğma büyüme bir Arnavutköylü. 49 yaşındaki Güden, 1983 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde 3 yıl süreyle görev yapan Güden, 1988'de SSK Okmeydanı Hastanesi'ne pratisyen hekim olarak tayin edildi. 1997'den beri Özel Arnavutköy Hastanesi başhekimi ve yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan Dr. İsmet Güden'in 29 Mart seçimleri ilk seçim deneyimi olacak. Şimdiye kadar Arnavutköy halkına tıp hizmeti veren Dr. Güden, bundan sonra bölge halkının bütün sorunlarına çözüm aramak istediğini belirtiyor.

Arnavutköy'deki yarışta 'ben de varım' diyen Demokratik Sol Parti, inşaat mühendisi Turan Kolcuoğlu'nu aday gösterdi. 1953 Çatalca doğumlu olan Kolcuoğlu, yükseköğrenimini Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. 1976-2004 yılları arasında İstanbul'da Büyükşehir, Kocasinan, Bakırköy, Bağcılar ve Arnavutköy belediyelerinde görev yapan Kolcuoğlu, 2004 yılı sonunda emekli olup Arnavutköy'de proje hizmetleri bürosu açtı. Arnavutköy'deki en büyük sorunun işsizlik olduğunu savunan Kolcuoğlu, seçilmesi halinde işsiz vatandaşlara istihdam imkanı sunacakları vaadinde bulunuyor.

Arnavutköy'de yaşayan vatandaşların çoğunluğuna göre ilçenin en büyük sorunu, bölgenin imara kapalı olması. Belediye başkan adaylarının en önemli vaatleri de bu sorun çerçevesinde şekilleniyor. Adaylar, seçmene öncelikle bölgenin imar sorununu çözeceği sözünü veriyor. Bölgede, ikinci büyük sorun ise altyapı. Özellikle büyüyen ilçede yol ve kanalizasyon sorunları da büyümüş durumda.

Zaman

Geri Dön