23 / 04 / 2024

Arnavutköy Öğretmen Evi 2016'da tamam!

Arnavutköy Öğretmen Evi 2016'da tamam!

24 Kasım öğretmenler günü programına katılan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: İnşallah 2016 senesinde Arnavutköy Öğretmen Evi'nin ihale aşamasından sonra, inşa aşamasına geçeceğiz" dedi




Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 24 Kasım öğretmenler günü programına katıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928’de Millet  Mektepleri Başöğretmeni unvanı aldığı gün, geleceğin mimarlarını yetiştiren öğretmenlerin günü oldu.



Her yıl 24 Kasım da düzenlenen öğretmenler günü özel programı bu sene de dolu dolu geçti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen program, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.


Arnavutköy Kültür Merkezi’nde düzenlenen  öğretmenler günü programına; Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Mehmet Yorgancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Mehmet Dağ, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


24 Kasım öğretmenler günü programında açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, düşünülerek girilen tek kapı, sınıf kapısıdır. Dünyada hiçbir fetih, kaderin sırrına vakıf olanlar için sınıf kapısını açmak kadar, şerefli değildir. Hizmetinde oldukları vazifenin ulviyetine inanan öğretmenlerimiz, sınıf kapılarını açarken istiklale; ümit ve aydınlık getiren kapıyı açtıklarını hissederler. Değerli öğretmenlerimiz; bir milleti, millet yapan, ona beden içinde ruh veren  kutsal bir mesleğin içindesiniz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitimin, başarısını daha da yukarları taşımak, öğrencilerimize kimlik ve kişilik kazandırmak, sorunlarımızı aza indirmek için başta sayın kaymakamımız ve belediye başkanımız olmak üzere, hepimiz sizinle olmaya devam edeceğiz. Bunun bir göstergesi olarak eğitim önceliklerimizi ve projelerimizi eğitim sahasına koyduğumuza şahit oldunuz. Arnavutköy İlçemize, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilkleri birlikte gerçekleştirmeye çalıştık. Öğretmenlerimiz için belediyemiz öncülüğünde kamu çalışanlarında konut imkanı Vefa Konutları istifadeye sunulmuş, diğer öğretmenlerimiz için sosyal tesis anlamında Öğretmenevi çalışması hızlı bir şekilde belediyemiz tarafından yürütülmektedir. Eğitime yaptıkları katkı ve yardımlarından dolayı sayın kaymakamıma ve sayın belediye başkanıma teşekkür ediyorum dedi.



Başkan Baltacı: “Konut Projesi ve Öğretmenevi Projesi Devam Ediyor”


Tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlayarak konuşmasına başlayan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “ Hepimiz için büyük bir anlam taşıyan, ilkokul yıllarından başlayıp, ömrümüzün sonuna kadar devam eden süreçte, eğitim faaliyetleri için rehberlik görevi yürüten öğretmenlerimizle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Türkiyemizin en yüksek mevkilerinden tutunda, bugün ülkemize her kademede hizmet eden idarecilerimizi ve çalışanlarımızı yetiştirenler, öğretmenlerimizdir. Hayatımızın her anında hatıralarımızda yer eden okul yıllarımızdır. Öğretmenlerimiz olmadan hayatın şekillenmesi mümkün değildir” diye konuştu.


Başkan Baltacı:  “Daha önce ki öğretmeler gününde ifade ettiğimiz öğretmenevimizle ilgili, proje çalışmasında sona geldik. İnşallah 2016 senesinde ihale aşamasından sonra, inşa aşamasına geçeceğiz. Böylelikle siz değerli öğretmenlerimizin ihtiyacı olan bir hizmeti yerine getirmiş olmanın huzuru içerisinde olacağız. Ayrıca yine kamu çalışanlarına satışı yapılması için yapımına başladığımız konutlarımızın, hızla ilerlediğini ve böylelikle 2016 yılında barınma sorununu da ortadan kaldırmanın mutluluğu içerinde olacağız” şeklinde konuştu.


Son olarak kürsüye gelen Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu başta edebi Başöğretmenimiz olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Hakkın rahmetine kavuşmuş tüm değerli öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, şuan görevi başında olan öğretmenlerimizin ise öğrencileri ve aileleri ile birlikte mutlu günlere beraber yürümesini temenni ediyorum diye ifade etti.


Protokol konuşmalarında sonra, stajyerliği biten öğretmenler, yemin ettiler. Öğretmenlerin yemin töreninin ardından, Arnavutköy Anadolu Lisesi Okul Korosu sahne aldı.


Program sonunda ise; şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini; Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Mehmet Yorgancı ve Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı takdim etti.



Arnavutköy Belediyesi


Geri Dön