29 / 03 / 2024

Arnavutköy'de arsa yatırımı yapılmalı mı?

Arnavutköy'de arsa yatırımı yapılmalı mı?

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Yönetici Yardımcısı Esra Adıbelli Neşeli, Arnavutköy'den arsa almanın püf noktalarını anlattı.



3. Havalimanı ile gözlerin çevrildiği Arnavutköy'de 2013'ten bu yana arsa/tarla fiyatlarında yüzde 100'ün üzerinde artış gözlendi. Bölgeden arsa almanın püf noktalarını işin uzmanına sorduk. 


TSKB Gayrimenkul Değerleme'den yönetici Esra Neşeli dikkat edilecekleri şöyle sıraladı, "Arnavutköy'de yatırım yapmak isteyenler, hangi bölgelerin imara açılmasının beklendiğini araştırmalı, üst ölçek plan kararlarına dikkat etmeli." 


BU ALANLARA DİKKAT! 

Neşeli, bölge rayiçlerinin oldukça üzerinde rakamların talep edildiğini söyleyerek, "Bu yüzden yatırım kararı alanlar fiyatları araştırmalı ve özellikle İSKİ Havza sınırlarının olduğu alanlara dikkat etmeli" dedi. 


KADERİ DEĞİŞECEK! 

Neşeli'ye göre, Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı yatırımları tetikleyebilir. Bölgede imarlı arsalar kısıtlı. Uzmanlar, Kanal İstanbul'un hayata geçmesiyle, imar  planlarının tamamlanıp, yatırımların hızlanmasını bekliyor. 


ARNAVUTKOY'ÜN NERESİNDEN ARSA ALMALI? 

Arnavutköy'de yatırımların yoğunlaştığı bölgeler; Balaban, Boyalık, Dursunköy, Hacımaşlı, Yeniköy, Tayakadm ve Taşoluk. Bunların dışında Baklalı, Çilingir, Haraççı, Karaburun, Sazlıbosna, Yeniköy diğer öne çıkan bölgelerden. 


Fiyatlar neydi, ne oldu?

Arnavutköy'deki imarlı arsalar Arnavutköy merkez ve Bolluca bölgesi çevresinde. Bu alanlarda 2013'te metrekaresi 300 ila 500 lira seviyesinde olan arsa fiyatları, bugün 800 liraya dayandı. Bölgede en yüksek artışlar imarsız, tarla vasıflı taşınmazların bulunduğu bölgelerde. 2010'da metrekaresi 50 ila 60 lira olan tarla fiyatları, bugün 250 ila 300 lira seviyesinde. 3. Havalimanı'na en yakın bölgelerinden olan Ağaçlı Mevkii'nde metrekaresi 200 lira olan tarla fiyatları, 500 liraya yükseldi. Bölgede 2013'ten bu yana arsa/tarla fiyatlarında % 100'ün üzerinde artışlar yaşanıyor. 


Posta


Geri Dön