24 / 04 / 2024

Arnavutköy'deki milyon dolarlık siteye mezar manzarası geliyor!

Arnavutköy'deki milyon dolarlık siteye mezar manzarası geliyor!

Arnavutköy'de milyon dolarlık bir sitenin sakinleri, sitenin önüne mezarlık alanı açmaya gelen dozerleri görünce şok yaşadı. Bir milyon dolara satın aldıkları dairelerinin karşısına mezarlık yapılmasına müsaade etmeyeceklerini söyleyen site sakinleri, gör



Arnavutköy'de milyon dolarlık bir sitenin sakinleri, sitenin önüne mezarlık alanı açmaya gelen dozerleri görünce şok yaşadı. Bir milyon dolara satın aldıkları dairelerinin karşısına mezarlık yapılmasına müsaade etmeyeceklerini söyleyen site sakinleri, görevlilere tepki gösterdi. Mezarlık Müdürlüğü ve zabıta ekipleri tepkiler üzerine olay yerini terk ederken, işçilerin çalışmasına devam etmesi site sakinlerini daha da kızdırdı. Boğaz sırtlarındaki lüks mezarlığı engellemek için site sakinleri yargıya gidecek.
Sabah/Mustafa Kaya

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

'Zincirlikuyu yetmiyor, Ulus'a yeni mezarlık yapılacak'

Zincirlikuyu Mezarlığı'nın 1935 yılında kurulduğu, bugün artık ihtiyacı karşılayamayacak durumda olduğu belirtilerek, Ulus'ta yapılan mezarlık alanından vazgeçilemeyeceği bildirildi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden, medyada yer alan 'Ulus'ta site önüne mezarlık yapılıyor' şeklindeki haberler üzerine yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada Beşiktaş ilçe sınırları içerisinde bulunan Arnavutköy Mahallesi'ndeki 75 pafta, 101 ada, 9 parsel sayılı 11.465 m2 alana sahip taşınmaz ile 29 parsel sayılı 8.753 m2 alana sahip taşınmazın, 27 Temmuz 1983 tarihi itibarıyla 1/1000 ölçekli Boğaz Öngörünüm Uygulama İmar Planı'nda mezarlık alanında kaldığı belirtildi.

Haberlerde sözü edilen Zincirlikuyu Mezarlığı'nın 1935 yılında kurulduğu, bugün artık ihtiyacı karşılayamayacak durumda olduğu bildirilen açıklamada bu nedenle sözü edilen yerdeki mezarlık alanından vazgeçilemeyeceği kaydedildi. Açıklamada tesis çalışmaları kapsamında perde duvarları ve ağaçlandırmanın yanı sıra vatandaşların rahatsızlık yaşamaması için her türlü gerekli önlemin alınacağı ifade edildi.
Zaman


Geri Dön