28 / 03 / 2024

Arnavutluk Namazgah Camisi'ndeki çalışmalar tam gaz!

Arnavutluk Namazgah Camisi'ndeki çalışmalar tam gaz!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Arnavutluk'un başkenti Tiran'da inşa edilen Balkanlar'ın en büyük camisi olacak Namazgah Camisi'ndeki çalışmalar aralıksız sürüyor.



 Arnavutluk'un başkenti Tiran'da inşa edilen Balkanlar'ın en büyük camisi olacak Namazgah Camisi'ndeki çalışmalar aralıksız sürüyor. Cami inşaatından sorumlu mühendis Hüseyin Şentürk yaptığı açıklamada, çalışmaların programa uygun şekilde devam ettiğini belirterek şu ana kadar otopark, konferans salonu, ofisler ve farklı amaçlarla kullanılmak üzere faaliyet gösterecek yer altındaki katların tamamlanmasına çalıştıklarını ifade etti. Sütunları diktiklerini söyleyen Şentürk, "Ardından tonozlarla devam edeceğiz ve kubbenin betonunun döşenmesine geçeceğiz. Programımıza göre haziran ayına kadar kubbenin betonunu döşemiş olacağız" diye konuştu. Şentürk, cami inşaatını belirlenen tarihe kadar tamamlayacaklarına inandığını vurgulayarak olumsuz hava 

şartlarının zaman zaman çalışmalarına engel olduğunu ancak bunu güneşli günlerde daha fazla çalışarak telafi ettiklerini kaydetti. Balkanlar'ın en büyük camisi olacak Namazgah Camisi yaklaşık 10 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa ediliyor. 2-3 yılda tamamlanması planlanan caminin temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla geçen yıl mayıs ayında atılmıştı.


Milat 


Geri Dön