28 / 03 / 2024

Arnavutluk'ta, Büyük Cami'nin inşası için izin çıktı!

Arnavutluk'ta, Büyük Cami'nin inşası için izin çıktı!

Arnavutluk'ta, Büyük Cami'nin inşası için izin çıktı. Arnavutluk Başbakanı Rama, Tiran' da yapılması planlanan Büyük Cami'nin inşaat iznini Arnavutluk Müslüman Birliği Başkanı Bruçay'a teslim etti.



Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, başkent Tiran'da yapılması planlanan Büyük Cami'nin inşaat iznini Arnavutluk Müslüman Birliği (Diyanet İşleri Başkanlığı) Başkanı Skender Bruçay'a teslim etti.


Rama, Arnavutluk Müslüman Birliği'ne düzenlediği ziyaret kapsamında, Bruçay ve ülkedeki diğer dini temsilciler ile bir araya geldi.


Bruçay'a, son dönemde medyada sıkça yer alan Büyük Cami'nin inşaat iznini takdim eden Rama, Tiran'daki bu caminin yapımı için artık hiçbir engelin kalmadığını söyledi.


Rama, burada yaptığı açıklamada, ülkede yaşayan Müslümanların ''onurunun'' iade edilmesi gerektiğine işaret ederek, ülkedeki Müslüman toplumunun gösterdiği sabrın kendisini çok etkilediğini söyledi.


Arnavutluk'taki Müslümanların 20 yıldan fazla bir zamandır bu caminin inşası için sabrettiğini anlatan Rama, uzun zamandır gündemde olan bu soruna çözüm bulmuş olmaktan dolayı gururlu olduğunu söyledi.


Rama, sorunun 20 yılı aşkın bir süredir ülkede siyasi iradenin olmamasından dolayı gündemde kaldığını kaydederek, sorunun çözümü konusunda katkısı bulunanlara teşekkür etti.


Rama ayrıca, caminin yanında dinlerarası diyalog ve uyumu sembolize eden bir müzenin de yapılacağını belirtti.


Farklı ülkelerde farklı şekilde tanımlanan laiklik kavramının Aranvutluk'ta "dinlerarası birlikte yaşam, uyum ve karşılıklı yardımlaşma" olarak tanımlandığını vurgulayan Rama, "Arnavutluk'taki Müslümanlar ülkemiz ve Avrupa için iyi bir örnektir" diye konuştu.


Arnavutluk Müslüman Birliği Başkanı Bruçay da üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini belirterek, verilen destek dolayısıyla teşekkür etti.


AA


Geri Dön