25 / 04 / 2024

Arsa alırken nelere dikkat edilmeli?

Arsa alırken nelere dikkat edilmeli?

Birçok insanın yatırım aracı olarak gördüğü arsa alımında azami ölçüde önem verilmesi gereken hususlar bulunuyor. Arsa alırken nelere dikkat edilmeli? diyorsanız yanıtı...




Önemli yatırım kalemleri arasında yer alan arsa alımı pek çok insan tarafından tercih ediliyor. Özellikle gelişim potansiyelinin üst seviyelerde olduğu bir lokasyondan arsa almak, geleceğe yatırım olarak görülüyor. Tüm bunların ışığında arsa alımını gerçekleştirirken dikkatle üzerinde durulması gereken konular bulunuyor. Arsa alırken nelere dikkat etmeli? için ayrıntılar ise şöyle; 


Bir arsayı alırken öncelikli olarak imar durumunun öğrenilmesi gerekiyor. Bunu öğrenmek için arsanın bağlı bulunduğu belediyeye başvurmak yeterli. Eğer İmar Durum Belgesi görülmeden arsa alımı yapılırsa ileride çıkacak sorunlara da hazırlıklı olmanız gerekiyor. 


Satın alacağınız arsanın imar durumunu öğrendikten sonra sıra arsa üzerindeki sahiplik durumunun incelenmesine geliyor. Söz konusu bu incelemeyi takiben arsanın yerinin doğru bir şekilde tespit edilmesi gerekiyor. 


Arsanın imarını ve yerini tespit ederek, gerekli incelemeleri yaptıktan sonra İmar Müdürlüğü'ne giderek, arsanın üzerinde herhangi bir şerh olup olmadığının kontrol edilmesi de yapılması gerekenler arasında bulunuyor. 


Arsa alımında dikkat edilecek diğer hususları ise şöyle sıralayabilirz; 


-Arsanın konumlandığı bölgede altyapı ihtiyaçlarının karşılanıp, karşılanmadığını araştırmak,


-Gelişim açısından doğru bir noktada konumlanmış olması,


-Belediyenin sunduğu hizmetlerden faydalanıp faydalanmadığını incelemek. 





Geri Dön