25 / 04 / 2024

Arsa kredisi nasıl çekilir?

Arsa kredisi nasıl çekilir?

Konut sahibi olmak isteyenler nasıl bankadan kredi çekebiliyorsa, arsa almak için de arsa kredisi çekilebiliyor. Peki, arsa kredisi nasıl çekilir? Arsa kredisi veren bankalar hangileri?



Arsa kredisi nasıl çekilir?

Arsa kredisi, arsa sahibi olmak isteyen kimseler için hazırlanan kredi uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bir arsaya kredi kullandırılabilmesi için bazı koşullar aranıyor. Bu koşullar da bankadan bankaya değişkenlik gösterebiliyor.


Örneğin kimi bankalarda, alınacak olan arsa belediye sınırları içerisinde ve imarlı olması gerekiyor. Bu şekilde olmayan arsalar için kredi verilemiyor.


Buna karşın satın alınan arsanın imarlı olmaması halinde teminata başka bir imarlı gayrimenkulün ipoteği de alınabiliyor.


Arsa kredisi için satın alınmak istenen arsanın ekspertiz değerinin en fazla yüzde 50 oranında kredi kullandırılıyor. Kredi üst vadesi olarak ise 36 ay olarak belirleniyor.


Bazı bankalarda ise vade süresi 60 aya kadar çıkarken aynı zamanda yüzde 75 oranında da kredi verenler de bulunuyor. Peki arsa kredisi veren bankalar hangileri?


Bazı arsa kredisi veren bankalar 2014..

-Ziraat Bankası

-İş Bankası

-Şekerbank

-Teb Bankası

-Albaraka


Mortgage ile alınan ev satılabilir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön