26 / 04 / 2024

Arsa kredisi veren banka var mı?

Arsa kredisi veren banka var mı?

Arsa kredisi, nakit parası bulunmayan ancak arsa satın almak isteyen kimselerin, kullandıkları krediye deniyor. Peki arsa kredisi veren banka var mı? Arsa kredisi nasıl alınır?



Arsa kredisi veren banka var mı?

Arsa kredisi, nakiti bulunmayan ancak arsa satın almak isteyen kimselerin, kullandıkları krediye deniyor. Peki arsa kredisi veren banka var mı? Arsa kredisi nasıl çekilir?


Arsa kredisi uygulamaları bankadan bankaya değişlenlik gösteriyor. Konutlar için nasıl bazı koşullar altında kredi kullandırılıyorsa, arsa kredisi kullanmak için de bazı şartlar aranıyor. 


Kullanılacak arsa kredisi şartları arsanın özelliklerine göre, imar duruma göre değişkenlik gösterebiliyor. Örneğin; teminat olarak kredilendirilen arsa imarlı ise ipotek alınabilir, satın alınan arsanın imarlı olmaması halinde teminata başka bir imarlı gayrimenkulün ipoteği alınabiliyor.


Kimi bankalarda; arsa kredisi için satın alınmak istenen arsanın ekspertiz değerinin yüzde 50 oranında kredi kullandırırken kredi üst vadesi olarak ise 36 ay vadelendirme de bulunuyor.


Bazı bankalarda ise vade süresi 60 aya kadar çıkarken aynı zamanda yüzde 75 oranında da kredi verenler de bulunuyor. 


Bazı arsa kredisi veren bankalar 2014..

-Ziraat Bankası

-İş Bankası

-Şekerbank

-Teb Bankası

-Albaraka


Bloke çek konut kredisi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön