26 / 04 / 2024

Arsa payı düzeltme davası dilekçesi!

Arsa payı düzeltme davası dilekçesi!

Binada malikler, arsa paylarının hatalı olmasından dolayı dava açılabiliyor. Dava için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat edilebiliyor. Peki, arsa payı düzeltme davası dilekçesi nasıl yazılır?



Arsa payı düzeltme davası dilekçesi!

Hatalı arsa payı sorunu, özellikle kentsel dönüşüm kapsamında bina yıkılıp toprak tapusuna dönüldüğünde bu tescil işlemi sırasında ortaya çıkabiliyor.


Yapı yıkılmadan önce her biri eşit olan bu bağımsız bölüm sahiplerinin, bina yıkılıp arsa tapusuna dönüldüğünde bir daire bedeline yakın hak kaybı yaşamaları veya bir daireye yalan hakka kavuşmaları anlaşmazlıklara sebep oluyor. 


Binada malikler, arsa paylarının hatalı olmasından dolayı dava açılabiliyor. Dava için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat edilebiliyor. Peki, arsa payı düzeltme davası dilekçesi nasıl yazılır?


Arsa payı düzeltme davası dilekçesi örneği..


.......SAYIN HAKİMLİĞİ'NE


.......


DAVACI  :.......


VEKİLİ   :.......


DAVALILAR  :.......


KONU : Arsa Payının Düzenlenmesi


AÇIKLAMALAR : 1-Müvekkilimiz ilin en bilinen binalarından ...............binasının,....... nolu bağımsız bölümün sahibidir. Bina, ....... adresindedir. Tapuda da ....... ili,....... ilçesi, ....... mahallesi ....... Ada ,....... Pafta, ....... Parselde kayıtlıdır.


2-Son yapılan iş hanı genel kurulunda bazı bağımsız bölümlere ait arsa paylarının yanlış hesaplandığı ve tapu kayıtlarına da bu şekilde geçirildiği anlaşılmıştır. Müvekkilime ait bağımsız bölüm de bu yanlışın yapıldığı bağımsız bölümlerden birisidir.


3-Müvekkilimize ait arsa payının düzeltilmesini istemekteyiz.


YASAL NEDENLER : 634 Sayılı Yasa ,HUMK ve İlgili Mevzuat.


KANITLAR : Yönetim planı, tapu kayıtları,


İSTEM SONUCU : Açıklanan nedenlerle .......  müvekkilimize ait ....... nolu bağımsız bölümün arsa payındaki yanlışlığın düzeltilerek tapuda işlenmesine karar verilmesini talep ederiz.


DAVACI VEKİLİ


Arsa payı düzeltme davası dilekçesi örneği 2


.......SAYIN HAKİMLİĞİ'NE


DAVACI  :.......


VEKİLİ  :.......


DAVALI  :.......


KONU  : Arsa Payının Düzeltilmesi Talebimiz Hk.


AÇIKLAMALAR : Müvekkilim ....... adresinde bulunan ve ....... İli, ....... İlçesi, ....... Mahallesi, ....... pafta, ....... ada, ....... parselde tapuya kayıtlı anataşınmaz üzerinde bulunan .... nolu bağımsız bölümün malikidir.


Müvekkilimin maliki olduğu bağımsız bölümün arsa payı yanlış olarak hesaplanmış ve tapuya da bu şekilde tescil edilmiştir. Bu yanlışlık diğer bağımsız bölümlerin arsa payları içinde geçerlidir.


Müvekkilimin ve diğer bağımsız bölümlerin arsa paylarının yanlış hesaplanmış olması ortak giderlerin ödenmesi konusunda sorunlara yol açmaktadır.


Bu sorunların giderilmesi  için bu davanın açılması zorunluluğu doğmuştur.


H. NEDENLER   : Kat Mülkiyeti Kanunu ve İlgili Mevzuat


DELİLLER    : Tapu Kaydı, Yönetim Planı


İSTEM SONUCU     : Arz edilen nedenlerle davamızın kabulüne, yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine, 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 4667 Sayılı Kanunla değişik 164/son fıkrası uyarınca karşı taraf vekalet ücretinin Avukat olarak adımıza hükmedilmesine karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz. .......


DAVACI VEKİLİ



Kentsel dönüşümde arsa payının düzeltilmesi davası!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön