23 / 04 / 2024

Arsa tapu harcı 2016!

Arsa tapu harcı 2016!

Arsaların alım satım işlemleri bağlı olunan tapu dairesinde yapılıyor. Arsa satışı için hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı harç ödemesinin yapılması isteniyor. Peki, arsa tapu harcı 2016 oranı ne kadar?



Arsa tapu harcı 2016!

Arsaların alım satım işlemleri bağlı olunan tapu dairesinde yapılıyor. Arsa alırken öncelikle bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Arsa sınırlarının tespitinin yaptırılması ve gösterilen arsanın devri yapılacak tapudaki arsa olduğuna emin olunması gerekiyor.


Aksi halde arsa yatırımcıları birtakım sorunlar ile karşılaşabiliyor. Belediyenin imar biriminden gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra tapudan istenen belgeler temin edilerek başvuru yapılabiliyor.


Eksik veya yanlış bir belgenin olmaması halinde tapu harcı ödemesinin de yapılması isteniyor. Peki, 2016 yılında yapılacak arsa satış işlemleri için ne kadar harç ödemesi yapılır? Arsa tapu harcı 2016 ne kadar?


Gerekli belgeler:

1. Satıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- Tapu aslı veya fotokopisi

- 1 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- Vergi borcu yoktur yazısı (belediyeden) (belediye vergi borcu çıkaracak olursa, varsa geçmiş döneme ait ödendi makbuzları belediyeye ibraz edilmelidir.)

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)

 

2. Alıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- 2 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- T.C. Kimlik Numarası

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)


Arsa tapu harcı 2016!

Arsa satışı için hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı harç ödemesinin yapılması isteniyor. Tapu harcı oranı 2016 yılı için binde 20 olarak karşımıza çıkıyor.


Buna göre satışı yapılacak arsanın değeri 100 bin TL ise; alıcı 2 bin TL satıcı 2 bin TL olmak üzere toplamda 4 bin TL harç ödemesi yapılıyor.



Tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar 2016!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön