20 / 04 / 2024

Arsa tapusu üzerine kredi çekilir mi?

Arsa tapusu üzerine kredi çekilir mi?

Taşınmaz mal satın almak isteyen ya da nakite ihtiyaç duyan kimseler bankadan kredi çekebiliyor. Peki, arsa tapusu üzerine kredi çekilir mi? Arsa tapusu ile kredi nasıl çekilir?



Arsa tapusu üzerine kredi çekilir mi?

Banka ve diğer kredi kuruluşları, konut, arsa ve arazi satın almacak tüketicileri için ya da nakite ihtiyacı olan tüketicileri için kredi paketleri oluşturuyor.


Kredi başvurusunun ardından bazı kriterlere bakılarak kredi sonucu ilgilisine bildiriliyor. Bu sonuç kredi onayı olabildiği gibi, kredi reddi de olabiliyor.


Peki, arsa tapusu üzerine kredi çekilir mi? Arsa tapusu üzerine kredi nasıl çekilir?


Mesken almak isteyenler ya da ihtiyaç sahipleri kredi kullanmak için sahip oldukları arsayı ipotek edebiliyor. Kredi koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösterebiliyor.


Vakıfbank

Kendinize ya da 3. bir şahsa ait arsayı ipotek göstererek alınabilir.

Belirli ve düzenli bir geliri olan (ticari nitelikli müşteriler hariç) ve istihbaratı olumlu olan gerçek kişilere kullandırılır.

Kredi kullanan kişiye, Hayat Sigortası yapılır.

Kredinin limiti ipotek alınacak gayrimenkulün ekspertiz değerinin %75’i ile sınırlıdır.


Ziraat Bankası:

Arsa ipoteği karşılığında Ziraat Bankası ipotekli ihtiyaç kredisine (ipotekli bireysel finansman kredisi) daha uygun faiz oranlarıyla ve 120 aya varan vadelerle başvurabilirsiniz. 

Bu sayede ipotek gösterilen konutun ekspertiz bedelinin %75’ine, imarlı arsanın ise %50’sine kadar nakit ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz. 



"Yukarıda belirtilen kredi koşulları, bankalar tarafından değiştirilebilir. Bu nedenle güncel bilgiler için kredi kullanılacak banka ile iletişime geçilmeli!"


İmarlı arsa tapusu nasıl alınır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön