19 / 04 / 2024

Arsa üzerine prefabrik ev nasıl yapılır?

Arsa üzerine prefabrik ev nasıl yapılır?

Prefabrik evler; fabrikalarda hazırlanmış birleştirilmesi yani montajının yapılmasından sonra ortaya çıkan yapı oluyor. Peki, bir arsa üzerine prefabrik ev nasıl yapılır? İşte yanıtı..



Arsa üzerine prefabrik ev nasıl yapılır?

Prefabrik evler; parçaları fabrikalarda hazırlanmış ve montaj edileceği yere bu parçalar nakledilerek ve orada önceden planlandığı gibi parçaların birleştirilmesi yani montajının yapılmasından sonra ortaya çıkan yapı olarak ifade ediliyor.


Prefabrik evlerin ömrü en az 40 ila 70 yıl arasında değişiyor. Peki, bir arsanız olduğunu ve üzerine prefabrik ev yapmak istediğinizi düşünelim. Arsa üzerine prefabrik ev nasıl yapılır?


Arsa üzerine prefabrik ev yapmak..

Prefabrik evlerin yapılabilmesi için arsanın imarlı olması gerekiyor. İmarlı olmayan arazi ve tarlalar üzerine belli sınırlarda ev yapılabiliyor. 


İmarlı arsada prefabrik ev; Ruhsat işlemleri için arsanın bağlı olduğu belediyeye müracaat ediliyor. Prefabrik evin projesi ile belediyeye başvurulabiliyor.


İmarsız tarlada prefabrik ev; Tarla üzerine prefabrik ev yaptırmak için, tarlanın yola cephesi olması gerekiyor. Bu koşula sahip tarla üzerinde yüzde 5 imar izni bulunuyor. Ancak kanuninen maksimum 250 metrekarelik ev yapılabiliyor. 


Arsa için kredi çekilir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön