24 / 04 / 2024

Arsa yatırımları ne kadar süreli yapılır?

Arsa yatırımları ne kadar süreli yapılır?

Paranızı değerlendirmek için arsa yatırımı yapmak istiyorsanız arsa ne kadar zaman içerisinde prim yapar, arsa yatırımları ne kadar süreli yapılır sorularınızın yanıtı haberimizde...



Arsa yatırımları ne kadar süreli yapılır?

Arsa yatırımları, parasını değerlendirmek isteyenlerin kimselerin tercihleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Doğru yere, doğru zamanda, doğru yatırım yapan kimseler her zaman kazançlı çıkıyor. Peki arsa yatırımları ne kadar süreli yapılır, ne kazar zaman alır merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Arsalar, uzun vadede prim yapar. Bugün aldığınız bir arsa yarın değerinin on katına çıkmaz. Ancak bir kaç sene içinde arsanın bulunduğu bölgenin gelişmesiyle değeri artar. 


Peki, arsanın ileride gelişeceğini gösteren noktalar nelerdir, yatırımcı nelere dikkat ederek arsa almalıdır?


Gelir seviyesi yüksek bölgelere komşu kesimlerde bulunan arsalar da gelişim ile birlikte otomatik olarak değerlenir. Bunun yanı sıra ana caddeye olan yakınlığı, arsa cephesinin geniş olması, bölgedeki ulaşım projeleri, yollar gibi hususlar da göz önünde bulundurulmalıdır. 


Arsa yatırımında bulunurken, yakın olması gerekenler kadar yakın olmaması gereken hususlara da dikkat edilmesi gerekiyor. Örneğin ormana, sanayi tesislerine yakın olmaması, prim yapması açısından önem teşkil ediyor.


Arsa yatırımları ne kadar süreli yapılır, kısaca özetlemek gerekirse; arsaların prim yapmaları, en az 5 - 10 yılı buluyor. 



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön