29 / 03 / 2024

Arsal Arısal: Kentsel dönüşüm yaşam değerlerini yok ediyor!

Arsal Arısal: Kentsel dönüşüm yaşam değerlerini yok ediyor!

Dünya Mimarlık Günü'nde konuşan Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Arsal Arısal, kentsel dönüşüme tepki gösterdi, "Yaşam değerlerini yok ediyorlar" dedi.



Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Arsal Arısal, önceki gün gerçekleştirdiği basın toplantısıyla 'Dünya Mimarlık Günü'nü kutladı. Taş binadaki basın toplantısında konuşan başkan Arsal Arısal, "Dünya Mimarlık Günü bu yıl 'Mimarlık, Bina ve İklim' temasıyla uluslararası Mimarlar Birliği'ne bağlı 124 ülkede, yaklaşık 1 milyon 300 bin mimar tarafından kutlanacak. Mimarlar Odası, 50 bini aşkın üyesiyle bu haftayı, ekim ayı boyunca sürecek olan 'Mimarlık Haftası Etkinlikleri' ile kutlayacaktır" dedi. 


ÜSTÜ KAPALI ELEŞTİRİ 

Arısal, "Son 10 yılı aşkın sürede merkezden yerele doğru 'Kentsel Dönüşüm' adı altında yürütülen operasyonlarla bütün yaşam değerleri yok ediliyorken; sosyal, ekonomik ve kültürel kayıplar çığ gibi büyüyor. Tarihsel süreç içerisinde uygarlık değerlerinin üretildiği kentlerimize kimliksizlik, toplumsal ayrışma ve otoriter süreçler dayatılmaktadır" diye konuştu. 


MÜCADELE YAVAŞLATILAMAZ 

Toplantıda tüm meslektaşlarının 'Dünya Mimarlık Günü'nü kutladığını belirten Arısal sözlerini şöyle tamamladı: "Gelinen aşamada küresel ısınma ve afetlere neden olan iklim değişiklerine karşı mücadele hiçbir şekilde yavaşlatılamaz, ötelenemez ve görmezden gelinemez. Dünyamızın, ülkemizin de içinde bulunduğu bölgemizin ve kentlerimizin büyük afet riskleri altında olduğu, yaşama hakkımızın dahi tehdit edildiği bu zorlu dönemde meslektaşlarımızın ve toplumumuzun 'Dünya Mimarlık Günü'nü kutlu olsun." ¦ Oğuzhan ALTUN Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Arsal Arısal, iklim değişimine yönelik mücadelenin hiçbir şekilde yavaşlatılamayacağını söyledi. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön