19 / 04 / 2024

Arsaland Gayrimenkul'den spekülasyon uyarısı!

Arsaland Gayrimenkul'den spekülasyon uyarısı!

Arsaland Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Genel Müdürü Muhammed İhsan Özkes, Silivri-Merkez'de yaklaşık iki yıl önce şube açarak bölgedeki faaliyetlerine hız verdiklerini anlattı



 Arsaland Gayrimenkul arsa sahiplerini spekülasyonlara karşı uyarıyor!
Silivri-Merkez'de yaklaşık iki yıl önce şube açarak bölgedeki faaliyetlerine hız verdiklerini anlatan Arsaland Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Genel Müdürü Muhammed İhsan Özkes, 'Gayrimenkul sektöründe sadece toprak ile ilgileniyoruz. Biz sektörde uzmanlaşmadan yanayız. Sadece toprak ile ilgileniyoruz, ne villa, ne fabrika ne de konut bizi hiç biri ilgilendirmiyor. Toprak konusunda uzmanız ve en iyisi olduğumuzu biz değil müşterilerimiz söylüyor' diye konuştu. Açıklamasında Silivri'de emlak sektörünün gelişim sürecini değerlendiren Özkes, Silivri halkının araziler konusunda bilinçsiz davrandığını söyledi. Arsa sahiplerinin hep iyi ve olumlu yönden baktığını dile getiren Özkes, şöyle devam etti: 'Arsa sahipleri olumsuz gelişmelerden sanki hiç olmamış yaklaşımı içindeler. Mesela yıllardır, havalimanı, liman gelecek diye bölgede fiyatlar artırılıyor ama o gelecek denen projeler iptal edildiğinde veya durdurulduğunda fiyat indirilmiyor. Bir taşınmaz altı ay içinde satılamıyorsa bir sorun var demektir. Bu sorunu arazi üzerinde uyarladığımızda tek nedenin fiyat olduğunu söylemekte zorlanmıyoruz. Halkımız taşınmazın fiyatlarını artırmak için bahane arıyor, öyle ki; köyün üzerinden helikopter geçtiğinde yeni otoban güzergahı için dolaşıyorlar veya büyük bir patron arazi topluyor, aldıklarına bakmaya geldi, diye konuşuluyor ve bu fiyata yansıtılıyor. Tamamen spekülatif.'

Silivri'nin geleceği parlak
Silivri'nin geleceğinin oldukça parlak olduğunu ifade eden Muhammed İhsan Özkes, gelişimin ağır olmasının hızlı olmasından daha iyi olduğunu savundu. Bu şekilde daha bilinçli bir ilerleme sağlanacağım ifade eden Özkes, 'Bunu da şu şekilde örnekleyebiliriz. Alipaşa ve Alibey'de oldukça büyük bir alanda 1/5 binlik planlama yapıldı. Ancak şu anki durum tam bir kaos. 1/1.000' lik plan yapılmazsa 1/5 binliğin zarardan başka hiçbir getirişi olmaz' açıklamasını yaptı. Sadece Alibey'de 80 ada da 1/1.000' lik plan yapıldığı bilgisini aktaran Özkes, geri kalan diğer yerler hakkında halkın bilgilendirilmediğini söyledi. Özkes, 'Silivri'nin geleceği yatırımlar açısından çok parlak ama satacak da alacak da ne olacağını bilmiyor. Tam bir belirsizlik hakim' diye konuştu.

Üçüncü havaalanı Silivri'ye
Silivri'nin Gazitepe ve KavaKavaklı Mahallelerinde 10 milyon metrekare alan içinde iki adet pisti olan havalimanının yapımının planlandığını aktaran Muhammed İhsan Özkes, yapılacak olan havalimanının güney sınırını mevcut otoban, kuzey sınırını ise yapılması planlanan üçüncü boğaz köprüsünün devamı olan yeni otobanın oluşturduğunu açıkladı. İki otoban arasında kalacak olan havalimanına, Alibey'den girişi olan bir metro hattı takviyesinin de yapılacağını bildiren Özkes 'Doğu-batı sınırları ise tarım toprakları olacak. Yakın bölgesine koruma hattı işlenecek olan havalimanı V şeklinde olup 2023 yılına kadar tamamlanması öngörülüyor' dedi.

'Silikon Vadisi' olmaya aday
Silivri'nin planlarda aynı zamanda eğitim, bilişim ve teknoloji (EBT) alanı olarak işaretlendiğini belirten Muhammed İhsan Özkes, ilçenin Türkiye'nin 'Silikon Vadisi' olmaya aday bir bölge olduğuna dikkat çekti. Özkes, 'İçinde üniversitelerin olacağı alan, ticaret bölgesi olarak tasarlanmış. Prototip üretimin gerçekleşeceği alan, 10 milyon 600 bin metrekarelik alan içinde yapılacak bir bölge olarak anlatılıyor' bilgisini verdi. Deri Teknoloji Alanı (܎TA) olarak işaretlenen Alipaşa-Semizkum Mahallesi EBT lejantının seri üretiminin gerçekleşeceği bir bölge olarak tasarlandığını ifade eden Özkes, bölgede üniversitelere yer ayrıldığını ve yeni nesil sanayi alanı olarak bu bölgede serbest bölge yapılmasının da plan raporlarında açıklandığını söyledi. Silivri'nin Alipaşa Mahallesi 'nde 3 milyon 750 bin metrekare bir alana bir fuar alanı kurulmasının da planlandığını kaydeden Özkes, 'Bu, istanbul'un olası Expo adaylığı için öngörülen bölge' dedi.

Tarım da unutulmuyor
Tarıma yönelik araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yapılacağı 4 milyon 454 bin metrekare bir alanın ayrıldığını ifade eden Muhammed İhsan Özkes, burada, tarımdaki gelişmeler, uygulama metotları, uygun ürün seçimi gibi konularda çiftçilerin bilgilendirileceğini dile getirdi. Bu alanının, eğitim, deney ve uygulama alanı olarak kullanılmasının öngörüldüğünü söyleyen Özkes, 'Bu alanda tanmsal üretim teknolojilerinin geliştirildiği ileri teknoloji enstitüleri, Ar-Ge birimleri tfe üniversitelerin tanm ve bitki bilimleri ile ilgili birimleri yer alacak. Tanmsal üretim teknolojilerini geliştirme parkında sanayi üretimi yapılamayacak' dedi.

Silivri, İstanbul'un gelişme merkezi olacak
TÜİK'in 2007 verilerine göre: Silivri nüfusunun 125 bin 364 olduğunu belirten Muhammed İhsan özkes. 2023 hedeflerinde ise Silivri nüfusunun 1 milyon 550 bin olarak öngörüldüğüne dikkat çekti, Özkes, bu öngörülerin yapılan planların hayata geçmesi durumunda Silivri'nin İstanbul'un gelişme merkezi olacağını gösterdiğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan plan içinde Silivri için dikkate değer projelerin göze çarptığına dikkat çeken Özkes, '2009 yılının Mart ayında yürürlüğe giren İstanbul çevre Düzeni Planı'nda sadece Silivri sınırları içinde yeni bir şehir oluşturulduğu görülüyor. Yeni bir şehir diyoruz, çünkü Silivri'de bir şehirde ne olması gerekiyorsa tamamını içinde barındıran bir ilçe olarak planlanıyor' dedi. Planlarda yer alan projelere de değinen Özkes, planlarda yer   alan havalimanı, otoban, liman, fuar. lojistik merkezlerin Silivri için çok önemli projeler olduğunu söyledi.
Dünya


Geri Dön