18 / 04 / 2024

Arsam 2b mi?

Arsam 2b mi?

Orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan alanlara 2b arazi deniyor. Peki, 2b arazi sorgulaması nasıl yapılır?



Arsam 2b mi?

2b araziler  29.06.2001 tarihinde kabul edilen 4706 sayılı kanunla yeniden düzenlenmiş ve satışları,satış şartları ve usulleri bu kanunla belirtilmiş alanlar olarak karşımıza çıkıyor. 


Alım ve satımları mümkün olan bu araziler 6831 sayılı Orman Kanununda 1744,2896 ve 3302 Sayılı Kanunlarla bazı değişiklikler yapılarak 2B arazileri olarak tanımlanmış ve alım satımları da bu kanunlarla getirilen hükümlere göre yapılıyor. 


2b arazileri satın almak için kullanıcılarının öncelikle hak sahibi olmaları gerekiyor. Hak sahiplerinin 2b rayiç bedellerini ödenemesi gerekiyor. Hak sahiplerine satış işlemleri idarece, başvuru süresinin bittiği tarihten itibaren en geç altı ay içinde sonuçlanıyor. Peki, 2b arazi sorgulaması nasıl yapılır?


Arsam 2b mi?

2/B taşınmazları üzerinde hak sahibi olan gerçek ve tüzel kişiler Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan "Güncelleme Listeleri" ile "Kadastro Tutanakları" esas alınarak belirleniyor. 


Güncelleme Listeleri" ile "Kadastro Tutanakları" yetkili Milli Emlak Birimlerine ulaştıkça hak sahipliği (kullanıcı) listeleri güncellenmekte olup listede bulunamayan kayıtlar için daha sonra sorgulama yapılabiliyor. 2b arazilerin sorgulaması için www.milliemlak.gov.tr adresinden yararlanılabiliyor. 


Milli emlak 2b ödemeleri nasıl olur?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön