20 / 04 / 2024

23 - 02 - 2017 Tarihli arşiv haberleri - 188 Haber

Mimar Takaharu Tezuka'dan özgürlükçü anaokulu tasarımı!

Japon mimar Takaharu Tezuka, TED konferasına katıldı. Konferansta 2007 yılında tasarladıkları özgürlükçü anaokulunu anlattı.

Akademi Lise Gölcük Şubesi açılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın en önemli projelerinden biri olan Akademi Lise, eğitim zincirine bir yenisini daha ekliyor.

TVF yatırımcının ilgisini çekiyor!

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkanı Mehmet Bostan, Türkiye Varlık Fonu'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Bostan, TVF’ye dünyanın her yerinden yatırımcı ilgisi ile karşılaştıklarını söyledi.

Manisa Akhisar'daki Romanlara yönelik toplu konut çalışmaları mecliste!

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'nın Akhisar ilçesinde Roman vatandaşlara yönelik toplu konut çalışmalarına ilişkin 10 soru sordu..

Kocaeli'de hafriyatlarla yeni dinlenme alanları oluşturuluyor!

Hızla büyüyen ve gelişen kent Kocaeli’de inşaatların, yolların, elektrik, su hatlarının, parkların yapımı esnasında ortaya çıkan hafriyatlar kentin güzelleştirilmesinde rol alıyor.

Uzunçayır Peron Alanı hizmete açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Meydanı’ndaki yapılan düzenleme çalışmaları nedeniyle metro ve metrobüse komşu Uzunçayır Peron Alanını hizmete açtı

Mahmut Çelikcan: Yüreğir'e 600 sosyal konut yapılacak!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan " Sosyal konut projemiz gündemde. Bunun için 83 dönümlük arsa satın aldık. Bu arsanın 40 dönümü üzerine 600 sosyal konut yapımını gerçekleştireceğiz. Proje çalışmaları devam eden sosyal konutların yapımına 2-3 ay içerisinde başlamayı hedefliyoruz” dedi.

Konya'ya 9.7 milyon TL'lik yol yatırımı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Bozkır İlçesi’nin altyapısı ve malzeme kalitesi ile örnek 73 kilometre mahalle yolunun tamamladı, yolların toplam maliyeti 9.7 milyon lira oldu.

Polat Ev ve Polat Ofis basın toplantısı ertelendi!

Polat Holding'in hayata geçireceği “Polat Ev” ve “Polat Ofis projelerinin basın toplantısı ileri bir tarihe ertelendi.

Yabancılardan iş yeri ve konut satışlarında KDV alınmayacak!

Yabancılar ile 6 aydan daha fazla yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, ilk aldıkları iş yeri ve konutta KDV ödemeyecek.

TOKİ Samsun Konutları'nın ihalesi iptal edildi!

Samsun'da TOKİ tarafından inşa edilen 205 adet konutun ihalesi yoğun katılım gerekçesiyle iptal edildi. Vatandaşlar, ihalenin iptal edildiğini öğrenince tepki gösterdi.

Osmangazi Köprüsü'ne ilişkin 5 sorun TBMM'de!

Osmangazi Köprüsü, TBMM'de konu oldu. Köprüye ilişkin 5 soru hazırlayan Tanal sorularının Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

FED bu yıl 3 kez faiz artıracak!

Standard and Poor's, Fed'in 2017 içerisinde 3 kez faiz artırımına gideceğini öngörüyor. Standard and Poor's FED'in faiz artırımına gitmesinin "oldukça yakın zamanda" olacağı işaretlerini verdiğini açıkladı.

Bolu Yeni Sanayi Sitesi’nde 3. kez talep toplanacak!

Bolu Belediyesi, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ile BESOB işbirliği ile gerçekleşen Yeni Sanayi Sitesi’nde son 52 dükkan için 3. kez talep toplanacak.

Düzce Gümüşpınar'da evin ortasından geçen direk isyan ettirdi!

Düzce’nin Gümüşpınar Mahallesi’ndeki mahallesinde oturan Tahtacıoğlu ailesinin evinden geçen direk görenleri şaşırttı. Tahtacıoğlu ailesi yetkililerden yardım istedi.

Konya Ereğli Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Konya'da inşa edilen Ereğli Devlet Hastanesi inşaatı incelendi. İnşaatı süreci hızlanan hastane açılış için gün sayıyor.

Eyüp'teki çok değerli araziye ne yapılacağı belli oldu!

Mustafa Şevki Kavurmacı, Cihan Kamer ve merhum Hasan Doğan tarafından 2004 yılında alınan Eyüp'teki yeşil alan imarlı arazinin planı ticari alan olarak değiştirilmişti. 13 yıl arasında sonra tekrar plan değişikliğiyle arsanın imar planı "spor alanı"na alındı.

Şehir hastanelerine ilişkin 4 sorun TBMM gündeminde!

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, şehir hastanelerine, verilen hasta garantisine ve ödenecek kiralara ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kent Meydanı Bursa'nın çehresini değiştirecek!

Bursa Osmangazi için projelendirilen Kent Meydanı üniversite öğrencilerine tez konusu oldu. Öğrenciler, projeyle ilgili Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'dan bilgi aldı.

Ankara Sabancı ile Bağlıca bulvarları birbirine bağlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kentteki Sabancı ile Bağlıca bulvarlarını birbirine bağlayacak 4 kilometrelik yeni bulvarın harita çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Deprem riski çerçevesinde onarılan yapılar meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, deprem riski çerçevesinde onarılan yapılara ve diğer kontrollere ilişkin soru önergesi hazırladı..

TOKİ Karabük Soğuksu Konutları'nın kurası 25 Şubat'ta!

Karabük Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Soğuksu'da inşa edilen 154 konutun kurası çekilecek. 25 Şubat'ta gerçekleşecek kurada daireler sahiplerine kavuşacak.

Zonguldak'ın karayolu altyapısına yönelik 10 sorun mecliste!

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Zonguldak İli'nin karayolu altyapısına yönelik çalışmalara ilişkin 10 soru hazırladı..

TOKİ Giresun Bulancak'a 2. Etap geliyor!

Giresun Bulancak'a 2. Etap TOKİ konutları kazandırılacak. 2. Etap TOKİ konutları hemen 1. Etap TOKİ Konutları'nın üst tarafında inşa edilecek.

Depreme karşı kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanmalı!

Mehmet Özhaseki, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Genel Kurul Toplantısı’na katıldı. Özhaseki, olası bir depreme karşı kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması gerektiğini belirterek, "Yoksa bizi zor günler bekliyor. Bu işin iktidar partisi yok, muhalefet partisi yok. Deprem geldiğinde

Ocak ayındaki konut satışlarına kampanyalar etki etti!

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de daire satışları Ocak 2017'de geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,8 artarak 95 bin 389 oldu. Konuya ilişkin sektör temsilcileri açıklamada bulundu.

Mhm Arena Yapı Çelik Ve Cephe Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mhm Arena Yapı Çelik Ve Cephe Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Hayriye Vurkun, Muammer Vurkun ve Muharrem Urkun ortaklığında 15 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

TOKİ Denizli Tavas Konutları'na rekor başvuru!

TOKİ tarafından Denizli Tavas'a inşa edilecek 224 konut için başvurular başladı. Bugün biten başvurular yoğun talep nedeni ile 1 ay daha uzatıldı.

Bursa Harmancık'a ilköğretim okulu müjdesi!

Bursa Harmancık’a ilköğretim okulu ve halk eğitim merkezi yapılmasına ilişkin protokol, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Op.Dr. Bülent Cihantimur arasında imzalandı.

İller Bankası'nın belediye ödeneklerinde yaptığı kesinti TBMM'de!

İller Bankası'nın belediyelere yaptığı ödemelerdeki kesintilere ilişkin olarak CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Maliye Bakanı Naci Ağbal'a soru sordu..