26 / 04 / 2024

23 - 02 - 2017 Tarihli arşiv haberleri - 188 Haber

Tual Bahçekent ve Tual Adalar’da 74 milyon TL’lik rekor!

20 yıl vade kampanyasına 2 projesiyle katılan Dağ Mühendislik, kampanyanın başladığı günden bu yana yoğun ilgiyle karşılaşıyor. Dağ Mühendislik, kampanyanın start aldığı günden bu yana toplam 74 milyon TL ciro elde ederek 142 adet satış gerçekleştirdi.

Her 10 konuttan 3’ü kadınlara satılıyor!

2016 sonu itibariyle Türkiye'de toplam konut satışı içinde kadın payının en fazla olduğu il Balıkesir olmuştur. Balıkesir’i sırasıyla, Çanakkale, Aydın ve İzmir izledi. Edirne ise listede 5. sırada.

Taksim 360'da lansmana özel kampanya!

Taksim 360’ta, sınırlı sayıda rezidans lansmana özel kampanya ile satışa sunuldu. 60 ay sıfır faiz, yüzde 5 peşinatla satışa sunulan kampanya kapsamında toplam 90 rezidans, 30 ofis bulunurken projede ilk teslimler 2017’de yapılacak.

2017 Ocak'ta kaç konut satıldı?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Ocak 2017 dönemine ait konut satış rakamları bugün açıklandı. Peki, 2017 Ocak'ta kaç konut satıldı?

Satılan evin vergisi çıkar mı?

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Metin Taş, bugünkü köşesinde "Evimi sattım vergi çıkar mı?" başlıklı yazısına yer verdi. İşte detaylar...

Konut satış istatistikleri Ocak 2017!

Konut Satış İstatistikleri Ocak 2017 dönemine ait veriler bugün TÜİK tarafından açıklandı. TÜİK verilerine göre, Türkiye’de 2017 Ocak ayında 95 bin 389 konut satıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı fiilen başladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 1915 Çanakkale Köprüsü hakkında yaptığı açıklamada "Çanakkale için önemli olan köprünün inşaatına fiilen başlandı" dedi.

TEM Point'de ilk 50 daire satışta!

Gül Proje’nin Sultangazi’de hayata geçirdiği TEM Point projesinde ön satışlar başladı. İster oturma, ister yatırım amaçlı konut almak isteyenler için TEM Point’te ilk 50 daire peşin alımlarda metrekaresi 3 bin 800 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Türkiye'de Ocak'ta 95 bin 389 konut satıldı!

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de daire satışları 2017 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,8 oranında artış gösterdi.

20 yıl vadeli konut kampanyasına büyük talep!

GYODER üyeleri, konutta 20 yıl vadeli kampanyaya destek veriyor. 20 yıl vade ve düşük faizli konut kredisi kampanyası, satışları büyük oranda artırdı. 107 projenin yer aldığı kampanya 31 Mart’a kadar sürecek.

Erzincan'da kamulaştırma kararı!

Erzincan Belediye Başkanlığı, Erzincan Merkez'de yer alan taşınmazlar kapalı pazar yeri amacıyla acele kamulaştırma kararı aldı.

OSB’lerde 3 yıl yatırım yapmayanın arsası iptal!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın hazırladığı Üretim Reform Paketiyle OSB’lere yeni düzenleme geliyor. Buna göre, OSB’de yeri olup 3 yıl yatırım yapmayan yatırımcının tahsisi OSB yönetimi tarafından iptal edilecek.

Emlak sektörüne yeni bakış açısı geliyor!

Evtiko, gayrimenkul satışı konusunda büyük bir değişim yapmaya hazırlanıyor. Evtiko, Türkiye gayrimenkul sektörüne teknoloji altyapısını kullanarak yeni bir bakış açısı getirmeyi amaçlıyor

Serbest Bölgeler Kanunu 2017 tam metni!

Serbest Bölgeler Kanunu bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Serbest Bölgeler Kanunu 2017 tam metni..

Tuzla İçmeler tesis yatırımlarıyla büyülüyor!

Tuzla İçmeler'de gerçekleşen yatırımlar ilçeye yeni kimlik kazandırdı. Tuzla bölgesinin potansiyeli yeni modern tesislerle büyüyor.

Perpa’da yenileme çalışmalarının yüzde 80’i tamamlandı!

Perpa, yenilenme çağını yaşıyor. Yenilenmeye başlanan ticaret merkezinde, projelerin yüzde 80’i tamamlanmış durumda.

Parke seçerken nelere dikkat edilmeli?

Hüni Parke Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kaya, parke döşerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Kaya, ''Zemin dekorasyonunda parke vazgeçilmez'' dedi.

Konya’da Ocak 2017'de 2 bin 60 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü 2017 yılı Ocak ayı Konut Satışı İstatistiklerinden "Konya ili, konut satışı" konusunda bir basın bülteni hazırladı.Konya’da 2017 yılı Ocak ayında 2 bin 60 konut satıldı.

Ofis pazarında kiralama ve satış hızı azaldı!

Son yıllarda en fazla yatırım çeken alanların başında gelen Türkiye ofis pazarında kiralama ve satış talepleri azaldı. 2015 yılında toplam 327 bin m2 olan işlem sayısı 2016 yılında azalarak 202 bin m2’ye düştü.

SHAPE Uluslararası Okulu için yeni tesisler inşa edilecek!

SHAPE Uluslararası Okulu için yeni tesislerinin proje ve inşasının finansmanına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Serbest Bölgeler Kanunu yatırım kolaylığı sağlıyor!

Serbest Bölgeler Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayınlandı.

Şanlıurfa Birecik OSB'de altyapı inşaatı yaptırılacak!

Şanlıurfa Birecik Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Şanlıurfa Birecik Organize Sanayi Bölgesine ait altyapı yapım işi ihale edilecek. İhalenin keşif bedeli 26 milyon 144 bin TL olarak belirlendi.

Kadıköy'de kat karşılığı inşaat yaptırılacak!

Kadıköy Belediye Başkanlığı tarafından 4 adet daire inşaatı yaptırılacak. 9 Mart 2017 günü saat gerçekleşecek ihalede işin bedeli 3 milyon 109 bin TL olarak belirlendi.

1915 Çanakkale Köprüsü, ülke ekonomisine güvenin göstergesi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün, ülke ekonomisine olan güvenin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Yalova Çınarcık Sahil Projesi 3.9 milyon TL'ye ihale edilecek!

Çınarcık Belediye Başkanlığı, Yalova Çınarcık Sahil Projesi'nin düzenleme işini 3 milyon 986 bin TL'ye ihale edecek. İhale 9 Mart günü gerçekleşecek.

Ant Yapı'dan 20 yıl vade kampanyasına destek!

GYODER'in kampanyasına Ant Yapı da destek vermeye devam ediyor. Ant Yapı, kampanyaya 3 projesiyle destek veriyor. Anthill Residence, Antteras ve Antasya Residence projelerinde yüzde 20 peşinat ile ev sahibi olmak mümkün

Nurettin Canikli'den faiz açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, TCMB’nin gecelik ve geç likidite faizlerinde yaptığı artışları değerlendirdi. Canikli, şartlar düzeldiğinde faizlerin çok hızlı şekilde geriye döneceğini belirtti.

TANAP projesinin yüzde 65'i tamamlandı!

Yaklaşık yüzde 65'i tamamlanan TANAP Projesi hakkında açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "2018 ikinci yarısı itibarıyla boru hattını gaz ile doldurmaya hazır hale getireceğiz" dedi.

Çanakkale Helvacı Kömür Ocağı Projesi için ÇED raporu alınacak!

Çanakkale Çan'da yapılması planlanan Helvacı Kömür Ocağı Projesi için ''ÇED gerekli değildir'' kararından dönüldü. Proje için rapor alınacak.

Karabük Safranbolu Akçasu TOKİ son başvuru günü!

Karabük Safranbolu Akçasu Mahallesi “Alt Gelir Grubu Konut Projesi” kapsamında TOKİ tarafından inşa ettirilen 192 konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.