19 / 04 / 2024

21 - 04 - 2017 Tarihli arşiv haberleri - 218 Haber

Pine Homes projesinde 580 bin liraya 1+1!

Sur İnşaat, Avrupa Yakası’nda Göktürk’te ‘Pine Homes’ evlerini inşa ediyor. Projede sınırlı sayıda oturuma hazır 1+1, 2+1, 3+1 teraslı çatı dubleksleri ve bahçe dubleksleri satışta.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri'nde çalışmalar başladı!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri kapsamında Ihlamur Kasrı'nda kazı çalışması başladı. Kasıra zarar vermemesi için 10 metre kadar uzaklıkta yapılan çalışmalar Marmara Üniversitesi otoparkında sürüyor.

Konut alma iştahı arttı!

Tüketici güveni nisanda geçen yılın ekim ayından bu yana en yüksek değerine ulaşırken, bireylerin konut satın alma ihtimalini gösteren endeksler de artış gösterdi.

Siyahkalem Katar'dan 15 milyon TL’lik satışla döndü!

18-21 Nisan tarihleri arasında Doha'da gerçekleştirilen Expo Turkey by Qatar’a katılan Siyahkalem,15 milyon TL’lik ön satış gerçekleştirdi.

Terasta ev eşyası satışı moda oldu!

Evde satış partileri moda oldu. Partilerde bir şehre ya da ülkeye taşınmak zorunda kalan ve eşyalarını hızlıca nakde çevirmek isteyenlerin başvurduğu bir çözüm.

Türkiye Kızılayı'ndan Konya'da imar, proje ve yapı ihalesi!

Kızılay Konya Şube Başkanlığı imar çapındaki yerel yönetmelik hükümlerine göre projelerin çizilmesi, yapı denetimi ve Meram Belediyesinden inşaat ruhsatının alımı işi ihale ediyor..

Bodrum'da 4.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Muğla Bodrum Çarşı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde yer alan gayrimenkul satışa sunuluyor..

Emenike emlak işine girdi!

Fenerbahçe'de forma şansı bulamayan Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike emlak işine girdi. 29 yaşındaki futbolcunun 8 adet dubleks ev aldığı öğrenildi.

Konut kampanyalarıyla vade farkı yüzde 1'i aştı!

Konut sektöründeki kampanyalar konutta vade farkını yükseltti. Bankalardan beklenilen desteğin gelmemesiyle vade oranları yüzde 1'in üzerine çıktı.

Antalya'da satılık gayrimenkul ihalesi 22 Mayıs'ta!

Antalya PTT Başmüdürlüğü tarafından arsa ve üzerinde betonarme karkas olan 4 katlı Hasyurt PTT Hizmet, Santral ve Lojman Binası satılıyor..

Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi belirlendi!

Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edildi. Bakanlar Kurulu Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Türkiye vergi reformu fırsatını kaçırmasın!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Ramazan Biçer bugünkü yazısında ''Türkiye vergi reformu fırsatını kaçırıyor mu?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Kartla mobilya ödemeleri yüzde 16 arttı!

Kartlı ödemeler geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artış gösterdi. KDV ve ÖTV indirimi satışlara etki etti. Beyaz eşyada kartlı ödemeler geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26, mobilya ödemeleriyse yüzde 16 oranında artış gösterdi.

Ankara Altındağ'da riskli alan ilan edildi!

Ankara Altındağ'daki Başpınar Mahallesi'nde belirlenen alan riskli alan olarak ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Sur Yapı Semt Bahçekent satışta! 195 bin TL'ye daire!

sur Yapı tarafından Bahçekent'te hayata geçirilen Semt Bahçekent projesi satışa çıktı. Projedeki dairelerin fiyatları lansmana özel 195 bin TL'den başlıyor.

PPK'nın faizlerinde değişiklik beklenmiyor!

Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında PPK'nın politika faizi ile alt ve üst bantların sabit tutmasını bekliyor. GLP azınlık olarak faiz artış beklentileri yer alıyor.

Mart'ta 86 gayrimenkul şirketi kuruldu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Mart'ta kurulan-kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, 99'u ikamet amaçlı olan veya olmayan binaların inşaatı ve 86'sı gayrimenkul acenteleri sektöründe kuruldu.

TOKİ'den İzmir Torbalı'ya yeni proje!

Bu yıl İzmir'de bin 200 konut inşa edecek TOKİ'den İzmir Torbalı'ya yeni proje geliyor. TOKİ Torbalı'da 315 adet daire ve 8 adet dükkan yaptıracak.

Kuzey Marmara Otoyolu için 3 ilde kamulaştırma kararı!

3. Boğaz Köprüsü Dahil Kuzey Marmara Otoyolu Projesi için İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da bazı mahallelerde kamulaştırma kararı alındı..

Ekonomideki büyüme faiz artırımına alan yaratabilir!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Para Politikası Komitesi üyesi Michael Sounders, Londra'da düzenlenen bir toplantıda konuştu. Sounders, konomideki büyümenin faizlerin ılımlı şekilde artırılması için alan yaratacağını belirtti.

İnşaat Malzemeleri Endeksi Mart'ta 2 puan arttı!

İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi'nin Mart ayı sonuçlarını yayınladı. Verilere göre, endeks martta bir önceki aya kıyasla 2,08 puan artış gösterirken, geçen yılın aynı dönemine göre 7,47 puan azaldı.

Havelsan Katar'da ofis açacak!

Havelsan Genel Müdür Yardımcısı Lütfü Özçakır, Ortadoğu'ya yöneleceklerini belirtti. Özçakır, Ortadoğu'daki ilk ofisin Katar'da açılacağını belirtti.

Türk inşaatçılar Expo Turkey by Qatar Fuarı’ndan memnun döndü!

Türk şirketleri Katar’da gerçekleştirilen ‘Expo Turkey by Qatar Fuarı’ndan memnun ayrıldı. Fuar Türk şirketlerinin şovuna sahne oldu.

Malatya Battalgazi'de kentsel dönüşüm kararı!

Malatya Battalgazi'deki 2 mahalle sınırları içerisinde bulunan alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi..

Evtiko ile evini satana iki günde tiko para!

İşadamı Sina Afra'nın yeni dijital platformu 'evtiko.com' evini satmak isteyene iki günde tiko para veriyor.

9 yıldır boş olan Atatürk Kültür Merkezi'ne dev kadro!

2007 yılında İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından 1. Grup Kültür Varlığı olarak tescillenerek yıkılması engellenen AKM binası 9 yıldır boş.

Lüks konut projelerinde yerli mermer kullanma çağrısı!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Şeref Oğuz bugünkü yazısında, Expo Turkey by Qatar Fuarı'nda İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kahyaoğlu ve GYODER Başkanı Aziz Torun'un mermer sektörüne ilişkin görüşlerini anlattı.

İşte İstanbul'un 5 yeni metro hattı!

İBB Başkanı Topbaş, İstanbullulara 5 yeni metro hattı müjdesi verdi. Topbaş, İBB Meclisi’nde yaptığı konuşmada, ihale süreçleri tamamlanan İstanbul’daki yeni metro hatlarının yakında yapım çalışmalarının başlayacağını açıkladı.

Demirkapı Tüneli'nde ışık göründü!

Antalya İbradı Akdağ'da inşa edilen Demirkapı Tüneli'nde sona geliniyor. 5 kilometrelik tek tüp şeklinde yapılan proje Konya ve Antalya'yı birbirine bağlıyor.

Katar’dan toplu konut teklifi!

Sabah, Daily Sabah ve aHaber'in basın sponsorluğunda Doha'da gerçekleşen Expo Turkey by Qatar Fuarı’nda yatırımcılarla görüşen Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Katar’dan toplu konut teklifi aldıklarını açıkladı.