10 / 05 / 2024

ARSİYONDER apartman yönetimleri için kuruldu!

ARSİYONDER apartman yönetimleri için kuruldu!

Apartman-site-toplu yapı-rezidans gibi KMK ya tabi yapılar yönetimlerine hukuki-mali-idari-sosyal-teknik konularda ücretsiz olarak danışmanlık vermek için ARSİYONDER (apartman - rezidans - site yönetimleri derneği) kuruldu.



Apartman-site-toplu yapı-rezidans gibi KMK ya tabi yapılar yönetimlerine  hukuki-mali-idari-sosyal-teknik konularda ücretsiz olarak danışmanlık vermek, günlük-haftalık-aylık özel eğitim notu-bilgilendirme-haberdar & tavsiye etmek gibi hizmetleri ile yönetimlerde  mevzuata uygun sakinler memnuniyeti ve emlak değerini artırma imkanı oluşturmak üzere ARSİYONDER (apartman-rezidans-site yönetimleri derneği) kuruldu.


Site Yönetimi; 634 sayılı kat mülkiyeti kanunu ve bu kanuna endeksli olarak hazırlanmış Yönetim Planı / bu kanunun atıf yaptığı diğer kanun ve yönetmelikler çerçevesinde atanmış veya seçilmiş, Yönetici/Yönetim Kurulları-Denetici/Denetim Kurulları, Kat Malikleri Genel Kurulları, Temsilciler Kurulu vb. Yönetim Organları üzerinden tanımlı konu ve 

alanlarda, hukuki-mali- idari-sosyal boyutlu bir yapıda, personel-malzeme-eğitim-prosedür dörtgeninde; güvenlik-temizlik-teknik -idari işlerden oluşandört temel hizmeti sakinler memnuniyeti ve emlak değerini artırıcı vizyon üzerinden idari ve saha hizmetlerini denk bütçe yaklaşımı ile mevzuatlar çerçevesinde, hakimin müdahalesine açık olarak gerçekleştirme sürecidir.

Site/bina yönetimi, hakimin müdahalesine açık mevzuatlar uygulama bütünüdür.


Bir çok yönetici/yönetim kurulu teveccühlerle seçilmekte, ancak kısa süre sonra kanunlar karşısında sorumlu olmakta, komşularıyla sorunlar yaşamaktadır. Bunun için hukuki-mali-idari-sosyal danışmanlık almak site bütçesine yük getireceğinden uygulanabilir –ekonomik değildir.


İşte Arsiyonder üyelerine hukuki-mali-idari-sosyal-teknik konularda ücretsiz olarak danışmanlık vermekte, günlük-haftalık-aylık özel eğitim notu-bilgilendirme-haberdar & tavsiye etme gibi hizmetleri ile sitelerde mevzuata uygun yönetimle sakinler memnuniyeti ve emlak değerini artırma imkanı oluşturmaktadır.


Üyelerinin katılımı ile ulusal-bölgesel seminerler-çalıştaylar-paylaşım toplantıları sayesinde  resmi mercilerin imkanlarının sitelere desteğini sağlamanın yanı sıra yakın mesafeli sitelerin ortak birim ve personel paylaşımı ile de aidatların düşürülmesine katkılı olmaktadır.


Site yaşam alanlarının belli standartlarda hizmet almasını sağlayacak birtakım analitik normlar üzerinden sitelere özel flamalar verilerek emlak değerine katkı verilmektedir.




Geri Dön