19 / 04 / 2024

Arslan Alüminyum'a 220 bin metrekarelik entegre tesis!

Arslan Alüminyum'a 220 bin metrekarelik entegre tesis!

Dış bağımlılığa da karşı olan firma, Türkiye’de en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alıyor. Türkiye’de alüminyum metali daha pek bilinmezken, 1970’te Arslan Eloksal adı altında kuruldu.



Alüminyum sektörünün devlerinden Arslan Alüminyum, dünyayla entegre çalışıyor. Dış bağımlılığa da karşı olan firma, Türkiye’de en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alıyor. Türkiye’de alüminyum metali daha pek bilinmezken, 1970’te Arslan Eloksal adı altında kuruldu. Kurucusu Mehmet Arslan, 1957 yılında sektöre adım atmış bir isim. 57 yıldır zirveye doğru yol alıyor. Sektörün en kıdemli iş adamlarından biri olan Arslan tarafından yönetilen firma, 250 metrekarelik alanda başladığı serüvenine bugün 220 bin metrekarelik entegre tesiste devam ediyor.



Kurulduğundan beri düzenli büyüyen firmanın 2015 hedefi ise yıllık 240 bin ton üretim yapmak. Arslan Alüminyum, profil üretiminde elde ettiği başarıyı ‘billet’ üretiminde de gösterme hedefinde. Alüminyum geri dönüşüm ve billet üretiminde kendi alüminyum profil ölçeğinin daha da üstüne çıkmayı hedefliyor.


Milliyet


Geri Dön