25 / 04 / 2024

Artaş, Mesa ve Kantur 5 ayda 2 bin konut sattı!

Artaş, Mesa ve Kantur 5 ayda 2 bin konut sattı!

2 milyar dolar yatırım için güçlerini birleştiren 3 patron Tema İstanbul projesi için ince eleyip sık dokuyor. TOKİ’nin Halkalı Atakent’teki arsası için yaptığı ihaleyi kazanan ortaklar yeni işlerde de birlikte olabileceklerinin sinyalini veriyor....




Her hafta toplantı yapan ve 5 ayda 2 bin konut satışı gerçekleştiren Artaş, Mesa ve Kantur patronlarının 116’ncı buluşmasında bir araya geldik. Mesa Mesken Yönetim Kurulu Başkan vekili Özhan Akçalı, Artaş Grubu ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Kantur-Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur yeni projelerde ortaklığı sıcak baktıklarını söyledi.


TOKİ’nin Halkalı Atakent’teki arsası için yaptığı ihaleyi kazanan ortaklar yeni işlerde de birlikte olabileceklerinin sinyalini veriyor. “Aynı sahada maç yapar, birbirinizi iyi tanırız” diyen Artaş Grubu ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Tema İstanbul gibi büyük bir alan olması durumunda iş ortaklıklarının devam edeceğini söyledi. Mesa ve Artaş olarak konut üretiminde tecrübeli olduklarını söyleyen Mesa Mesken Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özhan Akçalı da, “Aramıza bir de teknisyen gerekliydi, Kantur bu eksiği kapattı” dedi. 


3 MİLYON KİŞİ EĞLENECEK 


Konut, otel, eğlence parkını biraraya getiren karma projenin konsepti için akademisyenlere danışıp, uluslararası mimarlık ofisleriyle görüştüklerini söyleyen Akçalı, “Ana yol haritası olması için master plan hazırladık. Böylece özel sektörde master planı olan ilk proje oluştu” dedi. Çetinsaya, projedeki eğlence alanının 420 bin metrekareye oturacağını söyledi. Turizme destek sağlayacaklarına dikkat çeken Çetinsaya, parkın yanı sıra proje içine bir otel de inşa edeceklerini ifade etti. İlk etapta 400 milyon liralık yatırım planladıklarını söyleyen Çetinsaya, “Eğlence bölümü her yaş grubuna yönelik olacak. Buradaki üniteler için Almanya ve Amerika’ya siparişler verildi. Tema Park’ta yılda 3 milyon kişiyi ağırlamayı planlıyoruz” dedi. Dünya çapında bir eğlence parkı kuracaklarını ve hikayesi olan alanlar oluşturacaklarını belirten Ali Kantur ise ilerleyen bölümlerde projeye ek birimler de kuracaklarını söyledi.  


SATIŞ OFİSİNE 5 MİLYON HARCADI


2 bin 500 metrekarelik satış ofisi için 5 milyon lirayı gözden çıkarak ortaklar, 10 futbol sahası büyüklüğündeki peyzaj alanı için 1.5 milyon harcadı. Satış ofisine yapılan yatırım satışlara olumlu yansıdı. 3 bin 614 konutun 1992’sini satan ortaklar, satış ofisini ziyaret eden her dört kişiden birine satış yaptı. 


YÜZDE 35 KAZANDIRIR


Metrekaresi 3 bin 100 liradan satışa sunulan dairelerin 3 bin 450 liraya yükseldiğini belirten söyleyen Süleyman Çetinsaya, projenin tamamlanınca yüzde 35 prim yapacağını dile getirdi. Tema İstanbul’da ağırlıklı olarak 3+1 ve 4+1 konutlara yer verdiklerini belirten Proje Genel Müdürü Mesut Arslan da, projede beşi açık biri kapalı yüzme havuzu, fitness center, kapalı ve açık spor ve aktivite alanları, multi spor sahası ve tenis kortlarının yer alacağını söyledi. Arslan, 6 bin araçlık kapalı ve 650 araçlık açık otopark alanının bulunduğu Tema İstanbul’da konut alanının toplamda 330 bin metrekare alan üzerine kurulduğunu kaydetti.


Başkanlık yapacaklar


PROJE tamamlanınca site yönetimini Artaş Grubu ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ve Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu sırayla üstlenecek. Kendi projelerinde de site başkanlığı yaptığını söyleyen Çetinsaya, “Biz projelerimizde metrekare başına 1.20 lira aidat alıyoruz. Buradaki birimlerin fazlalığını düşünürsek bunu 1 liraya çekebiliriz. Yani 100 metrekarenin aidatı 100 lira olacak” dedi.


Rakamlarla Tema İstanbul


Tema İstanbul inşaatında 1500 kişi çalışıyor. Bunun 3 bin 500’ü bulması bekleniyor. 

Şantiye alanında hergün 1500 metreküp beton dökülüyor.

Projede 15’i kule vinç olmak üzere 77 iş makinası çalışıyor.

Satış ofisini ayda 700 kişi ziyaret ediyor ve bunların yüzde 40.6’sı kapora bırakıyor.

1992 konutun satışı gerçekleşen projede satışların yüzde 26.6’sı peşin alımlardan oluşuyor.

Projede 48 futbol sahası kadar konut alanı var ve bunun 38 futbol sahası kadarı yeşil alan. Satış ofisinin önündeki peyzaj alanı ise 10 futbol sahası büyüklüğünde.


İlk proje Eskişehir’e


HALK GYO ilk konut projesi Panorama Plus’ı Eskişehir Odunpazarı’nda inşa edecek. 35 milyon lira yatırımla hayata geçecek projede 97 adet konut ve 5 adet ticari ünite yer alacak. 9 bin 811 metrekare alan üzerine kurulacak Panorama Plus 4 bloktan oluşacak. Projedeki 18 katlı blok şehrin en yüksek bloğu özelliğini taşıyacak. 2015 yılı Ağustos ayında teslim etmeyi planlanan projeden minimum gelir beklentisinin 60 milyon TL olduğunu söyleyen Halk GYO Genel Müdürü Kazım Şimşek, Eskişehir’de proje geliştirmeye devam edeceklerini dile getirdi. Panorama Plus Eskişehir’de yaşamın bedeli ise 270 bin TL’den başlıyor. Projede çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları, üzeri açılıp, kapatılabilecek yüzme havuzu gibi sosyal imkanlar yer alıyor.


Gülistan Alagöz/Hürriyet


Geri Dön