16 / 04 / 2024

Artık kentlerin veri bankası olacak!

Artık kentlerin veri bankası olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaşanabilir çevre ve marka şehirler oluşturma yolunda kentsel dönüşümü sadece fiziksel değil yönetsel olarak da yapabilmek amacıyla Kent Bilgi Sistemi'ni ülke genelinde yaygınlaştıracak.



Bilgi teknolojilerinin kentsel yaşam alanlarında ve kentlerin yönetilmesinde kullanımının giderek artması sonucu sanayi kentleri de yerinibilişim veya akıllı kentlere bırakıyor. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da yerel yönetimlerin faaliyetlerinin çağdaş bilgi teknolojileri kullanılarak icra edilmesi için gerekli altyapıyı hazırlamak, Kent Bilgi Sistemi'nin standart şekilde ve yaygın olarak kullanımını sağlamak üzere Türkiye Belediyeler Birliği ile işbirliği yaptı. Bu çerçevede Elazığ, Ardahan ve Talaş belediyelerinde pilot uygulama yapılması için protokol imzalandı. Pilot uygulama, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü, İller Bankası Anonim Şirketi ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ortak yürütülecek.Pilot uygulama kapsamında daha önce Bakanlık tarafından belirlenen standartlar test edilecek, bulut teknolojilerine dayalı prototip hazırlanacak, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon mekanizması oluşturulacak, eğitim ve farkındalık faaliyetleri gerçekleştirilecek. 


Coğrafi Bilgi Sistemi'nin kent bazına indirgenmiş şekli olan Kent Bilgi Sistemi. kentliye hizmet verilen altyapı, çevre, inşaat, ulaştırma, enerji, turizm, tarım, haberleşme, güvenlik ve diğer tüm sektörlerce üretilen ya da kullanılan verilerin bütününden oluşuyor.


Dokuz Sütun


Geri Dön