25 / 04 / 2024

Artvin Arhavi'deki sahil dolgu alanı kime ait?

Artvin Arhavi'deki sahil dolgu alanı kime ait?

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Başbakan Yıldırım'a Artvin'in Arhavi ilçesindeki sahil dolgu alanının kullanım hakkının kime ait olduğunu sordu..



Artvin Arhavi deki sahil dolgu alanı kime ait?


Artvin'in Arhavi ilçesindeki sahil dolgu alanının kullanımına ilişkin CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.


Bayraktutan önergesinde "Artvin İli Arhavi İlçesinde Karadeniz duble yolu için deniz neticesinde Arhavi sahilinde 100 dönümlük arazi oluşmuştur." diyerek 3 soru sordu.


Bayraktutan'ın soruları

1- Artvin ili Arhavi İlçesi deniz dolgusu olarak tabir edilen alanın kullanım alanı kime aittir? Belediye’ye mi aittir yoksa özel idareye mi? Kullanım alanı hangi kuruma aittir?


2- Arhavi sahil dolgusundaki boş arazide bir yapılaşma veya her hangi bir çalışma yapılmış mıdır? Kanuni koşullar gözetilerek yapılan çalışmaları açıklar mısınız?


3- Kıyı kanuni çerçevesinde Arhavi sahil dolgusunda nasıl bir yapılaşma yapılması zorunluluğu vardır? Bu durumu ihlal eden, kişi veya kuruluş bugün tarihi ile var mıdır? Var ise Bakanlığınız bu durum karşısında gerekli kanuni uygulamayı yapmayı düşünmekte midir?




Geri Dön