19 / 04 / 2024

Artvin Cerattepe projesi için bilirkişi raporu bekleniyor!

Artvin Cerattepe projesi için bilirkişi raporu bekleniyor!

Artvin'de Cerattepe'de AKP'ye yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat'ın madencilik faaliyetine karşı mücadele eden Yeşil Artvin Derneği, basın mensupları ile bir araya geldi ve açıklamalarda bulundu.



Artvin'de Cerattepe'de AKP'ye yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat'ın madencilik faaliyetine karşı mücadele eden Yeşil Artvin Derneği, basın mensupları ile bir araya geldi. Dernek Yönetim Kurulu üyesi avukat Bedrettin Kalın, "Bilirkişilerin rapor sunma süresi normalde bir aydır. İki ayı geçti ama hala raporların hazırlanmasını bekliyoruz. Herkes çok net ve açık bir şekilde biliyor ki yargı organları, bilirkişiler ve adalet sistemi baskı altında. Dolayısıyla buradan adalet beklemeden önce, daha önceki yargı kararlanna güveniyoruz" dedi. 


Avukat Kalın, Cerattepe maden projesiyle ilgili halen devam eden iki dava olduğunu belirterek, "Bunlardan biri 2013 yılında alman ÇED'in iptaline ilişkin davadır. Bu dava kazanmış olduğumuz ama temyiz edilmesi nedeniyle halen Danıştay'da olan bir davadır. Yani temyiz incelemesi devam ediyor. İkincisi de 2015 yılında, 751 kişiyle açılmış olan ve 14 Mart 2016 tarihinde keşfi yapılan davadır. Ancak hala daha bilirkişi raporu bekliyoruz" dedi. 



Cumhuriyet


Geri Dön