26 / 04 / 2024

Artvin Murgul devlet hastanesi için çalışmalar başladı!

Artvin Murgul devlet hastanesi için çalışmalar başladı!

Murgul'da Kent Meydanı Projesi kapsamında inşaatlar yükseliyor. Murgul Ortaokulu'nun kaba inşaatının bitmesinin ardından yeni devlet hastanesinin temel açma çalışmaları başladı.



Murgul Ortaokulu'nun kaba inşaatının bitmesinin ardından yeni devlet hastanesinin temel açma çalışmaları başladı. 


Murgul'da Kent Meydanı Projesi kapsamında inşaatlar yükseliyor. Murgul Ortaokulu'nun kaba inşaatının bitmesinin ardından yeni devlet hastanesinin temel açma çalışmaları başladı. Bu binalarının yanında Murgul Hükümet Konağı ve Murgul Belediyesi yeni hizmet binaları da proje kapsamında yapımına başlanacak. Detaylı bilgileri Murgul Kaymakamı Hüseyin Çam'dan aldık. 


-Murgul'da birçok yerde inşaat alanı var bu inşaatlar hakkında bilgi alabilir miyiz?Murgul ilçesi toplan 11 köyü ve toplam 7bin nüfusu ile Artvin'in en küçük ilçelerinden birisi ancak ülke ekonomisine katkısı bağlamında kendi büyüklüğünün çok daha üzerinde bir potansiyele sahip. Bu da kamu yatırımları noktasında kendisini göstermektedir. Murgul için en önemli proje Murgul Kent Meydanı Projesi'dir. Bu proje kapsamında kaymakamlığımız ve belediyemizin ortaklaşa çalışmasıyla yeni bir hükümet konağı yapılması, yeni bir belediye başkanlığı binası yapılması ve yeni bir ortaokul yapılması gündemde. Şuan itibariyle Murgul Ortaokulu binası bitmek üzere ve 2016-2017 eğitim öğretim yılında eğitime açılacak. 


Murgul Hükümet Konağı bakanlığımız tarafından 2016 yılı yatırım planına alınmış vaziyette ve en kısa sürede ihalesi gerçekleştirilip 2016 yılında inşaatına başlanacaktır. 


Murgul Belediye Başkanlığı noktasında 2016 yılı içerisinde 6. Ay sonrası temel kazı çalışmaları başlayıp 2018 yılı itibarıyla belediye başkanlığı yeni hizmet binasına taşınacaktır.İlçemizde hastane noktasında ciddi sıkıntılarımız vardı. Mevcut hastane 1940 yıllardan kalan bir bina ve bu binada hizmet verilmektedir. 

Geçen yıl ihalesi Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirildi. Yeni hastane inşaatı 2 hafta önce başlamış bulunmakta ve yüklenici firma ile gerekli görüşmeleri yapmaktayız. 2017 yılı itibariyle Murgul Devlet Hastanesi bitmiş olacak ve vatandaşın hizmetine kavuşacaktır. Bu vesile ile Murgul Kent Meydanı'na kavuşacaktır. Bir şehrin asıl kimliğini oluşturan en önemli husus meydanlarıdır. 

Murgul'un bir meydana ihtiyacı vardı. Bu projeler 2018 yılı itibarıyla tamamlanacaktır ve 2018 yılında Murgul tam anlamıyla Kent Meydan kavuşacaktır; dedi. 



Artvin Haber


Geri Dön