23 / 04 / 2024

Artvin Murgul'da kentsel dönüşüm şart!

Artvin Murgul'da kentsel dönüşüm şart!

Murgul'da açılış töreninde konuşan Artvin Valisi Kemal Cirit Murgul'un Kabuk değiştirdiğini söyleyerek Murgul'da kentsel dönüşümün gerektiğine değindi. Murgul Bakır El İşlemeciliği kursunu ziyaret eden Cirit eline çekici alarak bakıra motif vermeye çalışt



Murgul'da açılış töreninde konuşan Artvin Valisi Kemal Cirit Murgul'un Kabuk değiştirdiğini söyleyerek Murgul'da kentsel dönüşümün gerektiğine değindi. Murgul Bakır El İşlemeciliği kursunu ziyaret eden Cirit eline çekici alarak bakıra motif vermeye çalıştı. 


Murgul Aerobik ve Fitness Salonu açılışından sonra spor aletlerini denedi. 


Artvin Valisi Kemal Cirit; "özellikle bu açılışların yatırımların Artvin'de yaşanan her tür vakanın hem sosyal medyada hem de yazılı ve görsel olarak duyulmasını sağlayan basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ederek konuşmama başlamak istiyorum. 


Artvin önümüzdeki süreç içerisindeki yolunu planlarken eğitim ve turizm üzerinde kurgulanmış bulunmaktadır. Bugün bir eğitim açılışında sizlerle birlikteyiz ama bu yeterli bir sonuç değil bugün 80i aşkın çocuğun eğitim yuvansa dönüşecek bu okulumuz Artvin'de 12.olarak hizmet verecek ama önümüzdeki süreç içerisinde bir çok yavrumuzun ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak noktaya ulaşmasını sağlayacak temel yatırım alanları olacak. Turizm dediğimiz zaman Murgul'u tabi ki de atlamayacağız. 


Önümüzdeki süreç içerisinde DOKA ile birlikte Deliklikaya alanını Murgul'da bir turizm noktası olarak tespit ettik ve o noktada yatırımını yaparak yine açılışında sizlerle birlikte olacağız. Artvin bir segment atlarken Murgul'da kabuk değiştiriyor. Bir çok yatırımın ana noktalarından birisi haline gelen Murgul ilçemizde kentsel dönüşümü de gerçekleştirmek istediğimizi de ifade etmek istiyorum. 

Özellikle Murgul Belediye Başkanımızın hoş geldin konuşmasından sonra dile getirdi ama biz Murgul'da kamu yatırımlarıyla bir kabuk değişimi yaşarken vatandaşlarımızın daha sağlıklı binalarda oturmasını da arzu ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Birçok alanın açılışında bugün sizlerle bir arada olacağız. Geçtiğimiz yıl içerisinde onarımını yaptığımız birçok eğitim yuvamız oldu. 


Eğitimde de Artvin'in daha üst noktaya geldiğini sizlerle paylaşayım. Murgul ilçemizde de bir önceki döneme oranla yüzde 20 puanlık bir artış sebebiyet verdi. 


Merkezi sıvanla yapılan sonuçlara göre bunu konuşuyorum tüm Artvin'de başarı grafiğimizde yüzde 3'lük bir artış var. Murgul bir bakır kenti ve bu bakır madenciliği Murgul'un belki Artvin'den de önce isminin duyulmasına sebebiyet verirken önümüzde ki süreç içerisinde de Murgul'un son dönemdeki nüfus artışını da göz önüne aldığımız zaman ilçenin gelişmesine katkı sunduğunu sizlerle paylaşma gereği hissettim. Bir okulumuzun yapımını üstlenmekte olan Etibakır A.Ş.ye bu vesile ile bende buradan teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Birçok Murgullunun geçim kaynağını da oluşturmaktalar. 


Murgul istihdamına da katkı sağlamaktalar, özellikle bu noktada da kendilerine teşekkür ediyorum. Ülkemiz bir ateş çemberinden geçmekte, geçtiğimiz günlerde özel hareket şube müdür vekilimiz Diyarbakır'da şehit oldu. Gene bir Yusufeli'li polis kardeşimiz o da özel harekatta görevliydi o da güneydoğuda ki bir terör operasyonunda şehit düştü geçtiğimiz günlerde Ankara'da defnedildi. Geçtiğimiz hafta Polis Haftasıydı. 


Bu vesile ile ülkemizin bu zor durumundan kurtulmasında sahada görev alarak canlarını siper ederek bu ülkenin bölünmezliğini bütün dünyaya haykıran bütün şehitlerimize, gazilerimize minnet ve şükran duygumuzu ifade etmek istiyorum. 


Murgullular da Artvinliler de şundan emin olsun ki bu ülkeyi ne dış güçler ne de içeride ki hainler bölebilir. Biz birbirimize sahip olduğumuz müddetçe, birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe buna hiçbir zaman sahip olamayacaklar ve cefakar vefakar Artvinlilere de bir kez daha buradan teşekkürlerimi ifade ediyorum. Canlarıyla, kanlarıyla bu ülkenin bölünemezliğini bir kez daha duyurmaktalar" dedi. 




Geri Dön