23 / 04 / 2024

Artvin Şavşat dünyanın en sakin şehri oldu!

Artvin Şavşat dünyanın en sakin şehri oldu!

Artvin Valisi Sayın Kemal Cirit, 21-23 Haziran tarihlerinde İtalya’nın Milano şehrinde yapılan törende Şavşat'ın "sakin şehir" unvanı almakta olduğunu belirtti. Artvin'in Şavşat ilçesi Cittaslow 2015 Genel Kurulu'nda aldığı belge ile "sakin şehir" unvanın



Artvin'in Şavşat ilçesi Cittaslow 2015 Genel Kurulu'nda aldığı belge ile "sakin şehir" unvanını kazandı.


Artvin Valisi Sayın Kemal Cirit, 21-23 Haziran tarihlerinde İtalya’nın Milano şehrinde yapılan törende Şavşat'ın "sakin şehir" unvanı almakta olduğunu belirtti. Cirit, bu durumun Artvin'in geleceği açısından bir hayli önemli bir pozisyon olduğunu açıkladı.


Şavşat Kaymakamlığı, Şavşat Belediye Başkanlığı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve projenin mutfağında aktif görev alan kuruluş ve kişileri kutlama eden Cirit, "Şavşat, bu atılımı ile ülkemizde birden fazla ilçemizin göz bebeği haline geldi. Örnek alınan ilçe pozisyonuna dönüştü" diye belirtti.


Dünyada 200'e yakın yerleşim yerinin bu unvanı almakta olduğunu aktaran Cirit, "Şavşat kırsal alanıyla, şehir merkeziyle, kültürünün bozulmadığı bir alan olması hasebiyle, tabii güzelliyle, müziğiyle, kültürel ögeleriyle gizli cennet pozisyonu yaşamaktaydı. Bu unvanımızla beraber bunu dünyaya duyuru ettik" olacak şekilde açıkladı.


Vali Cirit, Türkiye'de Seferihisar, Perşembe, Yalvaç, Taraklı, Gökçeada, Vize, Akyaka, Yenipazar, Halfeti'den akabinde Şavşat'ın "sakin şehir" unvanı almayı başardığını belirtti. Alınan belgenin Artvin'e ve Şavşat'a önemli değerler, kazanımlar getireceğini kaydeden Cirit, Artvin'i ve Şavşat'ı nitelikli turizmin merkezi haline getireceğini vurguladı. Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu ise "sakin şehir" unvanını alabilmek için 70 kriteri en iyi biçimde yerine getirmek gerekmekte olduğunu ortaya koyarak, aldıkları belgeden dolayı memnuniyetini dile getirdi.


Toki Haber


Geri Dön