25 / 04 / 2024

Artvin Semt Konağı'nın temeli atıldı!

Artvin Semt Konağı'nın temeli atıldı!

Artvin'de hayata geçirilecek olan semt konağının temeli atıldı. 4 katlı olarak inşa edilecek konağın içerisinde hasta yakınları için misafirhane, hanımlar lokali, aşevi ve yaşlılar dinlenme evi yer alıyor.




Artvin Belediyesi’nin hayırsever bir işadamının sponsorluğunda yaptırdığı ‘Semt Konağı’nın inşasına düzenlenen temel atma töreni ile başlandı.


Yöre mimarisine uygun 814 m² alanda 4 katlı olarak inşa edilecek tesisin içerisinde hasta yakınları için misafirhane, hanımlar lokali, aşevi ve yaşlılar dinlenme evi bulunuyor.


Şehit Dursun Acar Caddesi üzerinde Artvin Devlet Hastanesinin hemen altında ki mevkide gerçekleştirilen temel atma törenine Artvin AK Parti Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Belediye Başkan Yardımcıları Erkan Yazan, Aydemir Akköy, Zafer İnce, AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Maksut Koçak, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Başkan Kocatepe hayırsever iş adamı Hüseyin Gül’ün sponsorluğunda yapılacak olan Semt Konağı hizmet binasında hanımlar lokali, aşevi, hasta yakınları misafirhanesi ve yaşlılar dinlenme evinin yer alacağını söyledi.


Sosyal belediyecilik anlayışı ile büyük kentlerde olan her şeyin Artvin’de de olması çalıştıklarını ifade eden Kocatepe “Semt Konağı hastanemizin hemen yanında. Özellikle burasını seçtik. İlçelerden hastaneye gelen kardeşlerimizin kalabileceği bir yer olsun. Günlerce hastanede yatan hastalarımızın yakınları artık sandalyelerde sabahlamasın. Bu Artvin’de bir ihtiyaçtı söz verdik yerine getiriyoruz” dedi.


Yatalak Hasta Ailelerine Büyük Bir İmkân


Kocatepe “ Artvin’de 129 yatalak hasta var. Bunların en büyük sıkıntısını da aileleri çekiyor. Bu hasta yakınları herhangi bir durumda hastalarını kimseye bırakıp bir şey yapamıyor. Böyle durumlarda bu hastalarımızı ve yaşlılarımızı tesis içerisinde yer alacak olan yaşlılar dinlenme evinde bir süreliğine misafir edeceğiz. Tesisimizde olacak aş evimiz ve hanımlar lokalimizde olacak. Artvin Belediyesi olarak prestij projelerimizden birini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.


Yenilikte Her Zaman Güzellikler Var


 AK Parti Artvin Milletvekili de konuşmasında Semt Konağı projesinin Artvin’e katma değer sağlayacağını kaydederek “ Zor gününde insanlara sıcak bir yuva açabilmek önemli. Köylerden ilçelerden hastaneye gelen insanlar burada kalabilecek. Çok ince düşünülerek hazırlanmış bir proje. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu tesisle hastalarında hasta yakınlarının da en büyük sıkıntısı olan barınma sorununu çözülecektir. Hem yerelde hem de hükümetle Artvin’e hizmet etmeye devam ediyoruz. Sorunlar tek tek çözüyoruz. Yenilikte her zaman güzellikler var” dedi.


Kışla “Artvin’e bir müze yatırımımız var. Sporcu fabrikası, dış hastanesi, aile sosyal politikalar il binası, halk eğitim merkezi ihalelerini yapacağız. Artvin’in doğalgaz ihalesini yaptık. Teleferik ihalesini 27 Mayıs’ta yapacağız. Artvin’in neye ihtiyacı varsa bunları kamu adına yapmaya çalışıyoruz.” İfadelerine yer verdi.


Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı Muhammed Aydın, dua yaptırarak Artvin AK Parti Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, Artvin Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İrfan Akalın,  Artvin Sağlık İl Müdürü Dr. Abdullah Güleç, Artvin İl Defterdarı İbrahim Bayraktar, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkuddüs Bingöl butona basarak ilk temel atma töreni gerçekleştirildi.



Artvin Belediyesi



Geri Dön