18 / 04 / 2024

Artvin Yusufeli'nin yeni yerleşim yeri planı hazır!

Artvin Yusufeli'nin yeni yerleşim yeri planı hazır!

Artvin'in Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yerinin similasyon görüntüleri kamuoyu ile paylaşıldı. Similasyon görüntülerinde ilçede kurulacak resmi ve özel kuruluşlar, camiler ve okullar ile park bahçeler yer aldı.



DSİ Bölge Müdürlüğü ve Toplu Konut İdaresi tarafından hazırlanan projeler sonucunda ortaya çıkan Yeni Yusufeli İlçe Merkezi ile ilgili similasyon görüntüler ortaya çıktı. 


DSİ 26.Bölge Müdürlüğü tarafından kamuoyu ile paylaşılan similasyon görüntülerinde ilçede kurulacak resmi ve özel kuruluşlar, camiler ve okullar ile park bahçeler yer aldı.

 

Yeni Yusufeli'nin Kamu Binaları ve Sosyal Donatıları Gösterildi Yüksel Proje ekibi, kamu binaları ve sosyal donatılarla ilgili Yusufeli Yeniden yerleşim çalışmalarında gelinen son noktayı anlatan bir sunum gösterildi. 

Eğitim, Gençlik ve Spor ile Turizm Grubu, mevcut ilçede olan ve yeni ilçede olması gerekenlerle ilgili similasyon görüntüleri kamuoyunun görüşlerine de açıldı. 

Yusufeli yeni yerleşim yeri mevcut imar alanına 37 hektarlık bir alanın da eklendiği ve toplam 107 hektarlık alanın oluşacağı açıklandı. 

Yüksel Proje yetkilileri tarafından, Yusufeli Onaylı İmar Planına uygun olarak Genel Altyapı Projelerinin tamamlanarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca da onaylandığı belirtildi. 


Yusufeli yeni yerleşim yeri altyapı projelerinin 20 Mayıs 2015 tarihinde İhale edildi ve bu ihaleyle; 19 km asfalt kaplamalı trafik yolu, 6 km beton kilit parke kaplamalı yaya yolu, yol ve adaların tesviyesi için yaklaşık 7 milyon metreküp kazı, 13 km kanalizasyon hattı, 3 adet paket arıtma (5000,5000 ve 3000 kişilik) 12 km yağmur suyu hattı, 14 km içme suyu hattı, 4 içme suyu deposu (3 adet 300 m3 lük ve 1 adet ana depo), kutu menfez, elektrik, Telekom altyapı işleriyapılacaktır. 

DSİ ve Yüksel Proje yetkilileri tarafından, onaylanan projelerin uygulanması esnasında görülen eksikliklere göre yeniden düzenleme yapılabileceği ve talepler doğrultusunda bunların değiştirilebileceğinin de belirtildi. 

Hazırlanan similasyon görüntüleri kamuoyu ile paylaşılırken, işte karşınızda yeni Yusufeli. 


Artvin'in Sesi Gazetesi


Geri Dön