26 / 04 / 2024

Artvin Yusufeli'ye 28 milyon TL'lik ödenek ayrıldı!

Artvin Yusufeli'ye 28 milyon TL'lik ödenek ayrıldı!

Artvin Yusufeli’nde Köylerin Muhtarları ile bir araya gelen AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin çalışmalarını açıklayarak, köy muhtarlarının isteklerini masaya yatırdı.



Köy muhtarlarının sorunlarını tek tek dinleyen Milletvekili Kışla, köy ayrımı yapmadan köylere hizmet götürmenin gayreti içerisinde olduklarını ve bu yıl KÖYDES’e 28 Milyon TL ödenek getirildiğini söyledi.


Otel Barcelona’da düzenlenen toplantıya AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla’nın yanı sıra Yusufeli Kaymakamı Ahmet Altun, AK Parti İl Başkanı Av. Erkan Balta, AK Parti Yusufeli İlçe Başkanı Ahmet Sönmez, il genel meclisi üyeleri, köylerin muhtarları katıldı.



Yusufeli Kaymakamı Ahmet Altun’un açılış konuşması ile başlayan toplantıda Altun, AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla’ ya köy muhtarlarını toplayıp her köyün problemi ile yakından ilgilendiği için teşekkür etti.


Kaymakam Altun’un konuşmalarının ardından AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla şu açıklamalarda bulundu: “Kamu kurumları adına bütün ilçelere bakıyorum. Şu ilçede şunu da yapalım diyeceğimiz bir şey kalmadı. Yusufeli çok farklı bir dönemi yaşıyor. İllaki her gün bir problemle karşılaşacağımızı o zaman söyledim. Kamulaştırma, TOKİ’ dir, suyudur. Peyderpey önümüze gelen problemleri halkımızın lehine çözmeye çalışıyoruz. Yine Yusufeli halkının lehine elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Yereldeki bürokratlarımızı buradaki problemleri çözmeye çalışıyor. Bizde Ankara’da ilgili kurumlarda çözmeye çalışıyoruz.”


Ayrım yapmadan hizmet üretiyoruz


Yusufeli halkının lehine elimizden geleni yapmaya çalışacağız diyen Kışla, “Köylerde önceliğimiz su, yol, elektrik. Yusufeli’nin yol ağları çok uzun. Zor bir coğrafya ama bu sene inşallah 28 milyon sanırım geldi. KÖYDES’e geçen yıldan daha fazla iş yapacağız. Geçen yılda bir çok noktada ek ödenek getirerek problemleri çözmeye çalıştık. Bize düşen daha fazla ödenek getirmek. Daha fazla hizmet sağlamak. Burada hangi köy ne oy vermiş diye bakmadan hizmet üretmeye çalışıyoruz. Bütün vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözme gayretindeyiz. Keşke vaktimiz olsa da köyleri tek tek ziyaret edebilsek. Ama 300’ün üzerinde köy var. Haliyle tek tek gezmek mümkün olmuyor. Her gün bir köye gitsek yetmez. İktidar olmak mecliste zor mecliste de faaliyetlerin içerisinde olmamız lazım. Çıkması gereken yasalar da çoğunluğu sağlamak için sürekli orada olmamız gerekiyor. Bulduğum her fırsatta gelmeye çalışıyorum. Şu ana kadar diğer köylerimizi de dinledik” şeklinde konuştu.

 

Kışla Yusufeli’ne ilişkin yaptığı açıklamalarının ardından Ardanuç ilçesi ile ilgili, “Yusufeli ile birlikte köy muhtarları ile gerçekleştirdiğimiz toplantılardan bir tek Ardanuç kaldı. Onu da önümüzdeki günlerde yapacağız. Geçmiş yıllarda dinlediğimiz talepleriniz var. Bu toplantıda da sizleri dinleyeceğiz. Yeni talepleriniz nelerdir dinleyeceğiz” dedi.


Daha sonra toplantıda Kışla, Köylere Hizmet Götürme Birliği Hangi Köye ne kadar yatırım yapıldığına ilişkin sunumunu yaptı. Toplantı köy muhtarlarının köyleri ile ilgili sorunları dile getirmelerinin ardından tamamlandı.




Geri Dön