29 / 03 / 2024

Artvin'de Patlayıcı Madde Depo Tesisi Hizmete Açıldı!

Artvin'de Patlayıcı Madde Depo Tesisi Hizmete Açıldı!

Artvin'de Yılmaz - Han inşaat Limited Şirketi tarafından yaptırılan Patlayıcı Madde Depo Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Proje 170 metre uzunluğunda 40 ton depolama kapasitesine sahip.



Kemal Uçkun, tesisin iş ortakları Mustafa Yılmaz ve Orhan Yavuzdemir'İn yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Yılmazlar Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada; bu açılışta kendilerini yalnız bırakmayan ve patlayıcı madde deposunun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.Tesisin yapımı sürecinde Artvin Milletvekili İsrafil Kışla'nın bürokratik engellerin aşılması noktasında ciddi çabasının olduğunu dile getiren Yılmaz, kendisine ayrıca teşekkürlerini sunmak istediğini söyledi. 


Proje ortaklarından maden mühendisi Orhan Yavuzdemir'de tünel yapımı işinde patlayıcılardan kaynaklanan sorunları birebir yaşamış bir firma olarak 2010 yılında böyle bir yatırıma karar verdiklerini ve bu kapsamda Yılmaz-Han inşaat Limited Şirketini bir şey. Kazasız belasız çalışma dönemi diliyorum." diye konuştu. 


Vali Cirit: Artvin Kamu Yatırımlarından Ciddi Pay Alan illerden Biri Artvin Valisi Kemal Cirit ise Artvin'in kamu yatırımlarında ciddi pay alan illerden birisi olduğunu, ancak bunun görünür düzeyinin az olduğunu söyledi. 


Bunun da Artvin'in yıllar Önce alması gereken yatırımı son 10 yılda alıyor olmasından kaynaklan-dığını belirten Vali Cirit, şunları söyledi Başbakanlığın bürokrasinin azaltması noktasında ciddi bir çalışması var. İş adamlarının Önünü açacak çalışmalar yapılıyor. Bundan 15 yıl Önceye bakarsanız iş adamlarımızın ve yatırım yapacak Kobilerimizin önünde bir sürü engel varken bugün bunlar azaltıldı. Bu tesisin açılışına kadar uzun bir süreç olduğunu görüyorum. Bu tesisi açana kadar birkaç valide eskittiler galiba. Ama olsun sonuçta başarılı oldu." Patlayıcı Madde birçok alanda patlayıcı lazım. Bu eksiği gören Yılmazlar Şirketi burada da birçok Artvinliyi istihdam ederek hem Artvin'e hem de ülke ardından Vali Cirit, Patlayıcı Madde Depo Tesisi açılışını gerçekleştirerek tesis hakkında yetkililerden bilgi aldı. AVBM hektarlık alanda kurulan 40 ton depolama kapasiteli 'Patlayıcı Madde Depo Tesisinde' yaklaşık 30 kişi istihdam Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Belediye Başkan 

¦ Hazine ve Orman Arazisi olmak üzere 37.000 metre kare açık, 850 metre kare kapalı alan olmak üzere 4 tamamlanarak hizmete giren Patlayıcı Madde Depo Tesisi açılış törenine; Artvin Valisi Kemal Cirit, AK Parti edilecek. Yardımcısı Erkan Yazan, Artvin Seyitler Ticaret Odası Başkanı Köyü Mevkiinde yapımı Kurtul Özel, İl Müftüsü kurarak patlayıcı madde deposunu yaptıklarını söyledi. 



Bu tesisle bölgedeki baraj ve yol inşaatlarının yoğunluğu nedeniyle bu işlerin hızlı bir şekilde yapılması için patlayıcı problemini çözüme kavuşturmayı amaçladıklarını dile getiren Vavuzdemir; "Her ne kadar Özel girişim gibi görünse de aslında kamu hizmeti vereceğiz. Tam olarak faaliyete geçtiği zaman 25-30 kişiye istihdam sağlayacaktır." dedi.  


Patlayıcı Madde Depo Tesisi hakkında da bilgi veren Yavuzdemir; deponun Hazine ve Orman Arazisi olmak üzere 37.000 metre kare açık, 850 metre kare kapalı alan olmak üzere 4 hektarlık alanda kurulduğunu belirtti. Yavuzdemir; "Bu depo 6551 sayılı kanunun 87/12028 sayılı patlayıcı maddeler ile ilgili tüzüğüne göre yapılmıştır. Ana hatları ile yeraltı ve yer üstü olmak üzere 2 depo bulunmaktadır. Yerüstü deposu yapmak Artvin coğrafyasında mümkün olmadığı için maliyeti kat kat daha fazla olan yer altı deposu yapılmıştır." diye konuştu. Bu standartlarda bir deponun Türkiye'de çok nadir bulunduğunu ifade eden Yavuzdemir, 170 metre uzunluğunda 40 ton depolama kapasitesine sahip deponun korunması açısından merkezi bir noktada, çevre güvenliği açısından da tenha da inşa edildiğini söyledi. 


Alkan Gazetesi


Geri Dön