25 / 04 / 2024

Artvin'in yeraltı şebeke haritası çıkarılıyor!

Artvin'in yeraltı şebeke haritası çıkarılıyor!

Artvin'in imar planı ve şehrin zemin etüdü çalışmalarına geçtiğimiz ay başlanması üzerine Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe yeni bir proje daha yapılmasın isteyerek şehrin mevcut şebeke haritasının çıkarılmasını istedi.



Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, 1970'li yıllarda döşenmiş şehrin içme suyu ve kanalizasyon hattının nerelerden geçtiğini, şebeke hattında hangi malzemenin kullanıldığını, abone bağlantılarının nerede olduğunu gösteren hiçbir belgenin olmadığını bu verilerin tamamen belediye de çalışan su ve kanalizasyon ekipleri tarafından verilen bilgiler bilgi veren Başkan Yardımcısı Aydemir Akköy, projenin iki aşamadan oluşacağını birici aşamada içme suyu ve kanalizasyon hattının yerlerinin belirlenmesi, ikinci aşamada ise ana hattan bina giriş yerlerinin belirlenmesi olduğunu söyledi. Akköy;" Bu projenin tamamen belediye imkânlarıyla İmar, Fen işleri, Su ve Kanalizasyon işleri birimleri çalışanlarıyla oluşturduğumuz ekip tüm şehri gezerek elimizde bulunan hali doğrultusunda arıza tespiti yapıldığını söyledi. 


Kocatepe açıklamasının devamında;" 1970 yıllarda yapılmış olan alt yapının günümüze kadar herhangi bir harita üzerinde neyin nerden geçtiğini belirten doküman oluşturulmamış. Bu yüzden çıkan arızaların tespit ederken hayli bir zaman ve iş gücü kaybı yaşanıyor. Bunun yanın da belediye çalışanlarımızın izinli olması, görevinin başında olmaması arıza tespiti noktasında zorlanıyorduk. Bizde buna çözüm olarak yer altında ne var ne yok diye bir ABBB araştırma yapıp bunu belediyenin arşivine koyalım dedik. Konuyu teknik işlerden sorumlu Başkan Yardımcım Aydemir Akköy'e görevi vererek çalışma başlatmasını istedim. En kısa sürede tüm şehrin yer altı haritasını masaya koymuş olacağız"dedi. 

Konuyla ilgili yapılacak çalışma hakkında detaylı hazır haritalara verdikleri bilgileri işleyeceğiz. Haritalara işlenen veriler imar servisimiz tarafından sayısal ortama aktarılıp arıza durumunda GPS cihazlarına gönderilen koordinatlar sayesinde arıza durumunda daha hızlı müdahale etme durumunda olacağız.Bunların yanında da en önemlisi 1970 yıllarda döşenmiş olan hatların yapısal durumunu belirleyerek ihtiyaçlar doğrultusunda şehrin yeniden alt yapı projelendirilmesi yapılacak" dedi. 

Yapılacak olan haritada, su depolarının yeri, su vanaları, boru hattı, boru cinsi ve çapı, akış yönü, derinliği, bağlantı hatları vs. gibi bilgiler yer alacak. 


Dost Artvin


Geri Dön