29 / 03 / 2024

Arzu Alkız: Konut üretmek, satmaktan daha zor!

Arzu Alkız: Konut üretmek, satmaktan daha zor!

Emlakkulisi.com sektör buluşması Anthill B Kule Kat 54'te gerçekleşti. Sektör sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda Gelecek Yapı YKB Arzu Alkız, konut üretmenin satmaktan daha zor olduğunu söyledi.




Emlakkulisi.com sektör buluşması gerçekleşti. Gelecek Yapı YKB Arzu Alkız yaptığı açıklamada konut üretmenin satmaktan daha zor olduğunu dile getirdi. İşte Alkız'ın o açıklamaları...


Biz Tuzla'da konut projeleri geliştiriyoruz. Uzun yıllar arazi geliştirme ve konut projeleri satış alanında plan proje olarak hizmet vermiştik. Daha sonra üretim bandını merak ettik. Müteahhitleri masada anlamak zor olduğu için, artık üretici kimliğiyle sektöre yön veriyoruz. 


Satmak mı zor, üretmek mi zor gibi bir soru sorarsanız üretmek daha zormuş onu anladık. Doğru proje, doğru lokasyonda üretildiği takdirde satışta hiç bir sıkıntı yaşamıyoruz. 


İşi daha önce arkadaşların da bahsettiği gibi planlama aşamasında çözümlediğiniz ve hedef kitleyi belirlediğiniz zaman zaten satış ve talepler, arz talep dengesinde yolunu buluyor. Ama üretmek hakikaten daha zor.


Anadolu Yakası'nda talep; doğru fiyatlamayı bulduğunuz zaman talep gayet iyi. Biz şu an projelerimiz lansman sürecinde yüzde 40'ının satışını tamamlamış durumdayız. Lansmana çıkmadığımız projede bile talep alıyoruz. Tabi burada etken faktör var. Projeyi doğru geliştirmek ve fiyat unsurunu doğru belirlemek, kar marjlarını biraz geri çekmek önemli. bizim satış bandımız yaklaşık 2 bin 500-3 bin seviyesinde olduğu için, hedef kitlemiz de genç girişimci kitle. Yani orta segmente hitap ediyoruz ve dolayısıyla satışta da sorun yaşamıyoruz. 


Geri Dön