19 / 03 / 2024

Asansörlerde yeni uygulama başlıyor!

Asansörlerde yeni uygulama başlıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Asansör Periyodik Kontrolleri İçin Yetkilendirilecek A Tipi Muayene Kuruluşlarına Dair Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.



Asansörlerin periyodik kontrolleri için yetki almak isteyen kuruluşlar, başvurularını elektronik sistemden yapacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Asansör Periyodik Kontrolleri İçin Yetkilendirilecek A Tipi Muayene Kuruluşlarına Dair Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Buna göre, eski düzenleme kapsamında yetki almak isteyen A tipi muayene kuruluşu tarafından Bakanlığa yapılan başvurular, Bakanlık tarafından oluşturulan elektronik başvuru sisteminden gerçekleştirilecek.


Başvuru, MERSİS numarası, unvan ve adres, temsil ve ilzama yetkili şahsın orijinal imza sirküsü, internet sitesi adresi ve yetkili şahsın e-posta adresi, akreditasyon belgesi, muayene personelinin adı ve soyadı, TC kimlik numarası, mesleği, tecrübe süresi, tam zamanlı veya dış kaynaklı olma durumu, yetkisini tanımlayan personel listesi, tam zamanlı muayene personelinin sigorta kayıtları, vergi kayıt numarası gibi bilgi ve belgeleri içerecek.


Elektronik başvuru sisteminin kullanılmasına ilişkin usul ve esaslar Bakanlığın resmi internet sitesinden yayımlanacak. 


AA


Geri Dön